MEB'den ‘medrese eğitimine’ izin

MEB'den ‘medrese eğitimine’ izin

MEB, ‘fiili medrese eğitimi’ iddialarıyla gündeme gelen Kestanepazarı İmam Hatip Ortaokulu’ndaki fotoğraflarla belgelenen gerici uygulamaları soruşturmaya bile almadığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, gerici uygulamalarıyla ‘fiili medrese eğitimi’ verdiği iddialarıyla gelen İzmir Karabağlar'daki Kestanepazarı İmam Hatip Ortaokulu’nu soruşturma kapsamına almadı.

Öğrencilerin ayakkabılarını çıkarmadan giremediği, okulun resmi internet sitesinde öğrencilerin dersteki çorap ve terlikle öğrenim gördüğü ve "gayri resmi bir abi”nin okuldaki öğrencileri yönlendirdiği ve cuma günleri eğitime ara verildiğini içeren söz konusu uygulamalar, geçen yıl basına yansımıştı.

Skandalın ardından CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, konuyu TBMM aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na sordu. Önergeye bakanlıktan “Bahsi geçen okul öğrencilerinin sınıfa ayakkabısız girmesinin söz konusu olmadığı...” yanıtı verildi. Ayrıca cuma günleri eğitime ara verildiği iddialarına ilişkin de “...böyle bir olay yaşanmadığından Maarif Müfettişleri Başkanlığı kayıtlarında konu ile ilgili herhangi bir işlemin bulunmadığı...” denilerek herhangi bir soruşturma yürütülmediği itiraf edildi.

GÖRMEZDEN GELİNDİ

Sertel, bakanlığın uygulamaları görmezden gelmesini “gericiliğin kanıtı” olarak değerlendirdi. Okuldaki gerici uygulamaların sendika yöneticileri tarafından bizzat belgelendiğini kaydeden Eğitim İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Adem Yıldırım, “Bakanlığın ‘yok’ dediği görsellerin tümü sendika yöneticilerimiz tarafından kayıt altına alınmıştır” diye konuştu.

DAHA FAZLA