MEB'den bekçi adaylarına 'zor' soru: 'Sağlık  Bakanlığı hangi ihtiyacımıza hizmet eder?'

MEB'den bekçi adaylarına 'zor' soru: 'Sağlık Bakanlığı hangi ihtiyacımıza hizmet eder?'

MEB'in, çarşı ve mahalle bekçileri için yaptığı sınavda sorulan basit soru eleştiri konusu oldu. Soruda adaylara Sağlık Bakanlığı ve LÖSEV’in öncelikle hangi ihtiyacı giderdiği soruldu.

İleri Haber

MEB’in mahalle bekçilerine yönelik yaptığı sınavda sorulan sorunun basitliği dikkat çekti. Katılımcılara, Sağlık Bakanlığı ve LÖSEV’in öncelikle hangi ihtiyacı giderdiği soruldu. Basit soru eleştiri konusu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB); Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 24 Ağustos’ta yapıldı. MEB’in internet sitesinde yayınladığı sınavın A kitapçığında yer alan 27’inci soruda adaylara, Sağlık Bakanlığı ve Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) öncelikle hangi ihtiyacı giderdiği sorulurken, şıklarda ise sağlık, adalet, ulaşım, eğitim ve barınma yer aldı. Sorunun cevabının ise sağlık olduğu açıklandı.

MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan sınavda sorulan söz konusu sorunun basitliği eleştiri konusu oldu.

SOYLU, ‘ERDOĞAN’IN TALİMATIYLA İHYA ETTİK’ DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mahalle ve çarşı bekçiliğiyle ilgili en son şunları söylemişti:

“Personel noktasında bahsettiğim ilkeler ışığında attığımız önemli bir adım da çarşı ve mahalle bekçileri adımımız oldu. Tehdidin çeşitlenmesi karşısında kolluğun çeşitlenmesi anlayışımızın bir yansımasıdır. Yani çarşı ve mahallede asayişin sağlanması için ayrı bir birim kullanma yoluna gittik. Bu noktada bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, bir süredir işlerliğini kaybetmiş olan bekçilik müessesesini yeniden ihya ettik. 2016’dan itibaren yeni alımlar yaptık ve bugüne kadar ülke genelinde 19 bin 600 bekçiyi göreve başlattık. Eski dönemden kalanlarla halen bekçi sayımız 21 bin 300’dür. 8 bin 242 arkadaşımızın da alım süreci devam etmektedir. Bu sayede 30 bine yaklaşmış olacağız.”