MEB yasak tanımadı: Ensar Vakfı okullara girebilecek

MEB yasak tanımadı: Ensar Vakfı okullara girebilecek

MEB, öğrencilere ilişkin faaliyetleri yargı kararlarıyla engellenen Ensar Vakfı’nın okullarda çalışma yapmasına izin verdi. İznin ardından, Eğitim-Sen Genel Başkanı Aydoğan, "Yargı kararları da Ensar ile imzalanan protokollerin Anayasal suç niteliğini taşıdığını vurgulamıştır” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB); Karaman'daki yurdunda yaşanan çocuk istismarıyla bilinen ve yargı kararlarıyla okullarda etkinlik düzenlemesi yasaklanan Ensar Vakfı’yla yeniden işbirliği yaptığı öğrenildi.

MEB-ENSAR İŞBİRLİĞİ YASAKLANMIŞTI

Cumhuriyet'ten Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü “Öğrencilerin dini, ahlaki ve sosyal sorumlulukları çerçevesinde bilinçlendirilmesi” gerekçesiyle vakfın, okullarda faaliyet yürütmesinin önünü açtı. Danıştay, “Eğitim, devletin devredemeyeceği görevler arasındadır” gerekçesiyle Ensar Vakfı'nın örgün eğitimde faaliyet yürütmesini engellemişti. Bakanlık, yargı kararını yok sayarak Ensar'ın öğrencilere yönelik seminer, söyleşi, proje çalışmaları ve yarışmalar düzenlemesine izin verdi.

ENSAR'IN 'GÜVENİLİR OLMAK' YARIŞMASINA MEB'DEN DESTEK

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, MEB ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi işbirliğiyle bu yıl sekizincisi yapılacak, “Türkiye Değer Ödülleri” projesinin okullarda duyurulmasını talep etti. Ensar’ın bu yıl, “Güvenilir olmak” temasıyla yapacağı yarışma için hazırlanan eserlerin vakfa bağlı Değerler Eğitimi Merkezi’ne gönderilmesini istedi.

Talep yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Ensar Vakfı işbirliğinde, Bakanlığımıza bağlı resmi ve imam hatip ortaokullarındaki öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazandırılması kapsamında öğrencilerin başarı ve motivasyonlarını artırmak, akademik ve entelektüel gelişimlerine katkı sunmak ve meslek seçimleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler ve kurslar gerçekleştirebilecektir.”

'ENSAR İLE İŞBİRLİĞİ ANAYASAL SUÇTUR'

MEB’in suç işlediğini ifade eden Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, kamusal eğitimin MEB’in ve eğitimcilerin sorumluluğunda olduğunu hatırlatarak “Eğitim üçüncü kişilere devredilemez. Yargı kararları da Ensar ile imzalanan protokollerin Anayasal suç niteliğini taşıdığını vurgulamıştır” dedi.

'PROTOKOLE KARŞI MÜCADELE SÜRECEK'

Aydoğan, Ensar Vakfı’nın öğrencilere meslek tercihleri konusunda “yardımcı” olacağının da protokolde yer aldığını vurgulayarak, “Meslekler ve meslek tercihleri konusu uzmanlık alanıdır. Eğitimci niteliği olmayan ve kamuoyu vicdanındaki yeri aklanmayan Ensar’a öğrencilerimizi teslim etmeyeceğiz. Anayasal suç olan protokollere karşı memleketin geleceğinden endişe duyan herkesi protokollere karşı mücadeleye çağırıyoruz” diyerek protokole karşı hukuki mücadelenin devam edeceğini söyledi.
 

DAHA FAZLA