MEB olmayan parayı harcadı

MEB olmayan parayı harcadı

MEB'e bağlı okulların 2 milyar TL kesilen bütçeye karşın ödenek üstü harcamalar yaptığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okulların 2 milyar TL kesilen bütçeye karşın ödenek üstü harcamalar yaptığı ortaya çıktı. Bakanlık bazı okul ve kurumların gönderilen ödenekleri aşan miktarda, bazılarının da ödenek gönderilmediği halde yapılan planlamalar dışında harcama yaptıklarını tespit etti. MEB, genelge ile ceza yaptırımlarını hatırlatarak gerekli denetimlerin başlatılması talimatı verdi.

BOŞ KASAYA RAĞMEN HARCAMA YAPILDI

“Tasarruf tedbirleri” ile elinde kalan yatırım bütçesinin yüzde 18 oranında kaybeden MEB, kasası boş olmasına karşın ‘olmayan’ ödenekleri harcamaya devam eden okul ve kurumlar hakkında soruşturma başlattı. MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine genelge göndererek kamu kaynaklarının kullanımı konusunda sorumsuz davranan yöneticiler hakkında işlem başlatılması talimatı verdi.

ÖDENEK ÜSTÜ HARCAMA

İncelemede, halkın bütçesini usulsüz olarak kullanan kurumlar olduğunu tespit etti. MEB, illere gönderdiği genelge ile yöneticileri uyararak, “Bazı okul ve kurumların gönderilen ödenekleri aşan miktarlarda veya ödenek gönderilmediği halde yapılan planlamalar dışında harcama yaptıkları tespit edilmiştir” ifadeleriyle usulsüz harcamalara dikkat çekti.

‘İŞLEM BAŞLATIN’

Cumhuriyet’in haberine göre Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nda açıkça cezai hükümlerin olduğunu belirtilerek, talimatlara aykırı harcama yapan okul ve kurumlar hakkında gerekli işlemlerin başlatılması talimatı verildi. Ayrıca genelge ile usulsüz harcama yapan yöneticilere ilişkin yapılan çalışmalar hakkında da genel müdürlüğe bilgi verilmesi istendi.

KANUN NE DİYOR?

Kanuna göre, bütçe ve ayrıntılı harcama programlarına aykırı olarak harcama talimatı veren yetkililere, kendilerine ödenen her türlü aylık, ödenek, zam ve tazminat dahil yapılan bir aylık net ödemeler toplamının iki katı tutarına kadar para cezası verilecek.

DAHA FAZLA