MEB, okullardaki 15 Temmuz programlarına katılan öğrencilerin sayısını istedi

MEB, okullardaki 15 Temmuz programlarına katılan öğrencilerin sayısını istedi

MEB, okullara gönderdiği yazılarla 15 Temmuz'da düzenlenecek törenlere katılan öğrencilerin listesini ve yapılacak etkinliklerin çetelesini isterken; CHP'li Taştan, "Tören yapmayan okullar hakkında işlem yapılabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Resmi birçok bayrama gereken önemi vermediği için eleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümünde okullarda düzenlenen etkinliklerin çetelesini istedi.

İl milli eğitim müdürlerinin imzası ile okul müdürlerine  gönderilen yazıda “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri’ kapsamında gerçekleştirilen etkinlik raporlarının milli eğitim müdürlüklerine bildirilmesi hususunu rica ederim” denildi.

TABLO OLUŞTURULDU

İl milli eğitim müdürlükleri, okul yönetimlerinin okullarında ve okullarının bağlı bulunduğu ilçede düzenlenen, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri”ni kaydetmesi için bir de tablo hazırladı. Okullara iletilen ve “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Raporu” adı verilen tabloda, yapılan etkinliklerin ve etkinlikleri yapan okulun adının yazılacağı bölümler oluşturuldu. Tabloların en geç 21 Ekim Pazartesi gününe kadar doldurularak milli eğitim müdürlüklerine gönderilmesi gerektiği bildirildi.

ÖĞRENCİ SAYISI İSTENDİ

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, 15 Temmuz günü okullarda ve kent merkezlerinde yapılan anma etkinliklerinin listesini isteyen il milli eğitim müdürlükleri, bu etkinliklere katılan öğrenci sayısının da belirlenmesini talep etti. CHP Grubu Eğitim Danışmanı Ali Taştan, uygulamanın fişlemeye yol açacağını söyledi.

SADECE 15 TEMMUZ MU ÖNEMLİ?

Uygulama ile 15 Temmuz’da anma etkinliği düzenlemeyen okulların belirlenmesinin amaçlandığını savunan Eğitim Uzmanı Taştan, tören yapmayan okullar hakkında işlem yapılabileceğini ifade etti. Taştan, MEB’in aynı hassasiyeti 29 Ekim, 23 Nisan ve 10 Kasım tarihleri için de göstermesi gerektiğini belirterek bazı okulların 10 Kasım’ı çeşitli bahaneler ile es geçtiğini anımsattı. MEB’in görevinin tüm törenlerin düzgün şekilde gerçekleştirilmesine öncü olmak olduğunu kaydeden Taştan, “Sadece 15 Temmuz mu önemli?” diye sordu.

DAHA FAZLA