MEB, okulda Hizbullah'ın sınavına izin verdi!

MEB, okulda Hizbullah'ın sınavına izin verdi!

MEB, Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen ‘Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın bu yıl da okullarda sınav düzenlemesine izin verdi. Sınava karşı çıkan birçok veli ise din düşmanı ilan edildiklerini söyledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen, ‘Peygamber Sevdalıları Vakfına’ bu yıl da okullarda Siyer (peygamberin hayatını anlatan) sınavı düzenlenmesine izin verdi. İstanbul’da çok sayıdaki okulda ise öğretmenlerin iki hafta sonra düzenlenecek siyer sınavına öğrencilerin girmesi için çağrı yaptığı iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre, Sultançiftliği’nde bir ilkokulda okuyan ve siyer sınavına hazırlanan H.R.K. isimli çocuk, sınava din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni tarafından yönlendirildiğini belirterek, “Bu sınava girmemi aslında babam istemiyor. ‘Otur okul derslerine çalış’ diyor. Ancak babamdan tablet istiyorum. Parası olmadığı için alamıyor. Bende tablet kazanmak için sınava gireceğim” dedi. Yine aynı semtte oturan ve çocuğunun sınava girmesini istemeyen M.N. isimli bir anne ise “Bizler bu sınava karşı çıktığımız için din düşmanı ilan ediliyoruz. Okulda öğretmenler ve diğer veliler tarafından dışlanıyoruz” diye konuştu.

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen ‘Peygamber Sevdalıları Vakfı’ ilkokul, ortaokul ve liselerde siyer sınavında; Aralarında tablet, bisiklet, çeyrek altının da bulunduğu 2 bin farklı ödülün verileceği belirtildi. Sınavda, en iyi dereceyi yapan öğrenciler ise bu vakfa emanet edilerek umreye gönderilecek. Ayrıca çok sayıda okulda ise öğretmenlerin bu sınava girmesi için öğrencilere çağrı yaptığı, öğrencilerin ise sınava katılmak için 5 TL ödeme yaptığı iddia edildi.

İZİNLİ SINAV HER YIL YAPILIYOR

Aynı vakfın 22 Şubat 2019’da da MEB onayıyla gerçekleştirdiği sınavda 2 bin farklı ödül verileceği ve dereceye giren öğrencilerin ‘umreye gönderileceği’ duyurulmuştu. Aynı vakıf, her sene MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Gene Müdürlüğünden farklı bir şehirdeki dernek üzerinden izin alarak aynı sınavı gerçekleştiriyor.

2018 yılında İkra Der Ankara üzerinden izin alınırken, 2019 yılında da bu sınav Diyarbakır Peygamber Gönüllüleri Vakfı üzerinden aynı sınav tekrarlandı. Sınava ise on binlerce öğrenci katıldı.

DAHA FAZLA