MEB, Meslek liselerini ‘resmen’ özel sektöre devretti
Milli Eğitim Bakanlığı, sermayenin kalifiye eleman ihtiyacı için meslek liselerini özel sektöre devrediyor.
18-05-2018 13:43

Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB), uzun süredir AKP’nin gündeminde olan ‘meslek liselerinin özel sektöre devri’ konusunda somut adımlar atmaya baÅŸladı.
Gaziantep İl Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü tarafından okulara gönderilen yazı ile meslek liseleri resmen özel sektöre devredildi.
Gaziantep Åžehitkamil İlçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü Åžube Müdürü Mehmet Ürkmez imzasıyla okullara gönderilen yazıda “İlimiz sanayisinin kalifiye personel ihtiyacının giderilmesi noktasında Meslek liselerinin özel sektöre devri ile ilgili sayın Valimiz Ali Yerlikaya’nın teklifi Milli EÄŸitim Bakanlığı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygun görülerek Gaziantep pilot il olarak seçilmiÅŸtir. Bu konuda sanayi odası tarafından gerekli çalışmalar baÅŸlatılmış olup fizibilite raporlarıdan kullanılmak üzere ekli formda belirtilen bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır” dendi.
EĞİTİM SEN: UCUZ EMEK KAYNAĞI TEMİN EDİLİYOR
EÄŸitim Sen söz konusu uygulamaya tepki göstererek “Mesleki ve teknik eÄŸitimin temel amacı, toplumun ihtiyaçları doÄŸrultusunda bireylere belirli bir mesleÄŸin gerektirdiÄŸi bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasıdır. Ancak hükümetin mesleki eÄŸitime ilgisi, tamamen piyasanın ya da patronların ‘teknik eleman’ ya da ‘ara eleman’ ihtiyacının karşılanması ile sınırlı olmuÅŸtur” açıklamasında bulundu.
2018 itibariyle mesleki eÄŸitimin payı yüzde 50’yi aÅŸmış durumda olduÄŸunu hatırlatıldığı açıklamada, “MEB, her fırsatta mesleki eÄŸitimin payını yüzde 65’lere çıkarmayı hedeflediklerini açıklamaktadır.” denildi.
Açıklamanın devamında ÅŸunlar kaydedildi:
“Meslek liselerinin özel sektöre devri ile mesleki eÄŸitimdeki öÄŸrencinin daha çok ‘iÅŸ hayatında’ kalması, daha doÄŸrusu daha az eÄŸitim alarak daha fazla ucuz emek kaynağı olarak çalıştırılmasının hedeflendiÄŸi açıktır. Hatırlanacağı gibi çıraklık, zorunlu eÄŸitim kapsamına alınmış, çıraklı eÄŸitim merkezlerinde eÄŸitim gören öÄŸrencilerin, haftada bir gün genel meslek dersleri alıp, diÄŸer 5 gün ilgili sektörde çalıştırılmasının önü açılmıştır. Bu öÄŸrencilerinin maaÅŸlarının 3’te 2’si devlet, 3’te 1’i özel sektör tarafından karşılanmaktadır.
Mesleki ve teknik Anadolu lisesi öÄŸrencilerinin son sınıfta yaptıkları stajlara, yine son sınıfta haftada 3 gün beceri eÄŸitimine gönderilen öÄŸrencilere asgari ücretin yüzde 30’u kadar maaÅŸ ödenmektedir. Sadece meslek liseleri özel sektöre devredilmemekte, meslek lisesi öÄŸrencilerinin emeÄŸinin iktidar tarafından patronlara ‘eti senin, kemiÄŸi benim’ mantığıyla pazarlanması, patronların ihtiyacı olan ‘ucuz emek kaynağı’ meslek liseleri üzerinden temin edilmektedir.
Hükümetin ve sermaye çevrelerinin mesleki eÄŸitime yaklaşımı, konuyu bir eÄŸitim sorunu olmaktan çok ihtiyaç duyulan ucuz ve nitelikli iÅŸgücü ihtiyacının karşılanması ÅŸeklindedir. Onların asıl istedikleri, ‘rekabetçi’, ‘giriÅŸimci’, hepsinden önemlisi ‘itaatkâr’ bir iÅŸgücü yaratmaktır. Nihai hedef ise, 2018 yılı itibariyle çalışan nüfusun yüzde 67’sini oluÅŸturan ücretli emekçilerin çocuklarının, ait oldukları sınıfa layık görülen eÄŸitimi almaları için meslek liselerine yönlendirilmesi, tıpkı anne-babaları gibi onların da iÅŸçi sınıfının potansiyel üyeleri olarak yetiÅŸtirilmesidir.
Meslek liseli öÄŸrencileri daha öÄŸrenciyken iÅŸçileÅŸtiren, bu okullardaki öÄŸrencilerin, içerisinde yaÅŸadıkları toplumu, siyasal yaÅŸamı ve dünyadaki geliÅŸmeleri analiz edebilme gücünü pekiÅŸtirmeyen, mesleki eÄŸitimi ucuz ve nitelikli iÅŸ gücü oluÅŸturmaya indirgeyen her türlü giriÅŸimin karşısında olduÄŸumuz bilinmelidir.
EÄŸitim öÄŸretim Milli EÄŸitim Bakanlığı’nın asli görevlerinden biridir. Bu görevin iÅŸletmelere devredilmesi kabul edilemez. Her koÅŸulda teorik eÄŸitimlerin okullarda gerçekleÅŸtirilmesi, uygulamalı eÄŸitimin ise okulun gözetim ve denetimi altında iÅŸletmelerde yapılması gerekmektedir. EÄŸitim Sen olarak, bugüne kadar olduÄŸu gibi bugünden sonra da daha iyi bir gelecek yaratabilmek için gençlerimize verdiÄŸimiz eÄŸitimin önemini vurgulayarak eÄŸitimin bütün alanlarında olduÄŸu gibi, mesleki ve teknik eÄŸitimin niteliÄŸinin yükseltilmesi için kamusal eÄŸitimin tasfiyesinin derhal durdurulmasını talep ediyoruz. “
İLGİLİ HABERLER
MEB'den Doğa Koleji açıklaması
Öğretmen Maaşlarını uzun süredir ödemeyen Doğa Koleji hakkında MEB'den açıklama geldi.
07-12-2019 16:43

Uzun süredir maaÅŸlarını alamayan DoÄŸa Koleji öÄŸretmenleri dersleri boykot ederek maaÅŸlarını almak için eyleme geçmiÅŸti. Milli EÄŸitim Bakanlığı'ndan (MEB) konuyla ilgili açıklama geldi.
MEB yaptığı açıklamada, " Söz konusu özel öÄŸretim kurumunun bazı kampüslerinde ‘maaÅŸ ödemelerinin yapılmadığı’ gerekçesiyle öÄŸretmenlerin derslere girmemesi ile ilgili 4 Aralık 2019 tarihi itibariyle Bakanlığımıza ulaÅŸan baÅŸvurular hakkında gerekli inceleme/soruÅŸturma iÅŸlemleri hemen baÅŸlatılmıştır" denildi.
Açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:
"DoÄŸa Koleji ile ilgili kamuoyuna yansıyan tüm geliÅŸmeler Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Söz konusu özel öÄŸretim kurumunun bazı kampüslerinde 'maaÅŸ ödemelerinin yapılmadığı' gerekçesiyle öÄŸretmenlerin derslere girmemesi ile ilgili 4 Aralık 2019 tarihi itibariyle Bakanlığımıza ulaÅŸan baÅŸvurular hakkında gerekli inceleme/soruÅŸturma iÅŸlemleri hemen baÅŸlatılmıştır.
DoÄŸa Koleji adında 51 ilde toplam 411 özel okul bulunmaktadır. Kamuoyuna yansıyan söz konusu sorunlar, kurucu iÅŸletmeye ait olan 15 ildeki 214 okulda yaÅŸanmaktadır.
41 ildeki 197 okul ise imtiyaz hakkı kullanımı (franchising) yöntemiyle eÄŸitim öÄŸretim faaliyetlerini düzenli bir ÅŸekilde sürdürmektedir.
Bir özel okulun kurum açma ÅŸartlarını kaybetmesi sonucu, Bakanlığımız tarafından kapatılması halinde öÄŸrencilerin eÄŸitim öÄŸretim süreçlerinin aksamadan devamı için İl Milli EÄŸitim Müdürlükleri tarafından gerekli tedbirler alınmakta, velilerin de talepleri doÄŸrultusunda öÄŸrenciler resmi veya özel okullara nakledilerek olası maÄŸduriyetleri önlenmektedir.
Özel okullarda görev yapan bir personelin ücretinin tam ve zamanında ödenmemesi veya sigorta primlerinin yatırılmaması gibi hususlar hakkında iÅŸverene uygulanacak idari yaptırımlar ilgili kanunlarda açıkça düzenlendiÄŸi gibi görev yapan personelin karşılanmayan özlük haklarını dava yoluyla ilgili okulun kurucusundan talep etme hakları da bulunmaktadır.
Bir özel öÄŸretim kurumuna devam ederken kurumdan ayrılan öÄŸrencilere, daha önce ödenen ücretlerinin ne ÅŸekilde iade edileceÄŸi hususu Özel ÖÄŸretim Kurumları YönetmeliÄŸi'nin ilgili maddesinde düzenlenmiÅŸtir.
Bakanlığımız, söz konusu özel öÄŸretim kurumunda yaÅŸanan finansal sorunun yol açtığı sıkıntıları ilgili kanun ve yönetmeliklerin verdiÄŸi imkan ve yetkiler dahilinde çözmek için gerekli her türlü tedbiri almaktadır. EÄŸitim öÄŸretim sürecinin aksamaması için tüm olasılıklar göz önünde bulundurularak gerekli önlemler alınmıştır. Olası bir durumda öÄŸrencilerimizin resmi veya özel okullara nakillerinin gerçekleÅŸtirilebilmesi için tüm planlamalar yapılmıştır."
Ensar’ın dağıttığı yemek çocukları zehirledi
Ensar’ın imam hatip yurdunda verdiği yemekler çocukları zehirledi. Zehirlenen 38 çocuk, şiddetli karın ağrısı çekmelerinin ardından hastaneye sevk edildi.
07-12-2019 10:01

Bahçelievler’de bulunan 15 Temmuz Åžehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi yurdunda kalan 38 çocuk, 2 Aralık günü akÅŸam yemeÄŸinde verilen yemekten zehirlendi.
Åžiddetli karın aÄŸrısı yaÅŸayan çocuklar, ertesi sabah hasta halleriyle derse girdi. Derste rahatsızlıkları artan çocuklar, en yakındaki devlet hastanesine sevk edildiler. Tedavileri tamamlanan çocuklar ardından taburcu oldu. Konuya iliÅŸkin soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Dün ise çocukların, avukatlar eÅŸliÄŸinde ifadeleri alındı. Ancak tüm çocuklar, “Yemekten zehirlenmeme sebep olan, yemeÄŸi yapan kiÅŸi ve kurumlardan ÅŸikayetçi deÄŸilim” dediler.
Cumhuriyetten Seyhan AvÅŸar’ın haberine göre konuya iliÅŸkin açıklama yapan İnsan Hakları DerneÄŸi (İHD) okula ait pansiyonun yemek iÅŸinin Ensar Vakfı tarafından organize edildiÄŸinin kendilerine bildirildiÄŸini açıkladı.
Açıklamada, ÅŸu ifadeler yer aldı:
“3 Kasım 2018 tarihinde de aynı yurtta kalan 17 öÄŸrencinin yine verilen yemekten zehirlendiÄŸi hatırlandığında, anılan yurtta çocukların saÄŸlıklı beslenme imkânlarının olmadığı, zehirlenen çocukların hastaneye sevkleri geciktirilerek yaÅŸam haklarının tehlikeye atıldığı görülmektedir. Bu olay bir kaza denilerek geçiÅŸtirilemez. Bu olayın etkin bir ÅŸekilde soruÅŸturulması, sorumluların tespit edilerek cezalandırılmaları ile yurdun eksikliklerinin derhal giderilmesi yönünde önlemler alınması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.”
Çocuk Hak İhlali İzleme Raporu yayınlandı: Devlet yetersiz
Göç ve İnsan Hakları Vakfı hazırladığı "Çocuk Hak İhlali İzleme Raporu"nu yayınladı. Raporda, aralarında Suriyeli, Afgan, Iraklıların da olduğu 2 bin 618 çocuk hak ihlaline maruz bırakıldığı belirtildi.
07-12-2019 09:40

Göç ve İnsan Hakları Vakfı (GİYAV), 2018’de medyada yer alan haberler üzerinden hazırladığı "Çocuk Hak İhlali İzleme Raporu"nu yayımladı. Aralarında Suriyeli, Afgan, Iraklıların da olduÄŸu 2 bin 618 çocuk hak ihlaline maruz bırakıldığı belirtilen rapora göre ölümle sonuçlanan hak ihlali ise 661.
Rapora göre en çok hak ihlali ihmal kategorisinde 558 çocuk üzerinde yaÅŸanıyor. 0–18 yaÅŸ arasındaki bireylerin incelendiÄŸi rapordaki ihlal verileri, internet üzerinden yerel medya ve yaygın medya sitelerinin taranması ile elde edilirken 01.01.2018–31.12.2018 tarihleri arasındaki dönemi kapsıyor.
‘KARA RAPOR’ OLARAK TANIMLANDI
GİYAV tarafından ‘Kara Rapor’ olarak tanımlanan rapor, BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Çocuk Hakları SözleÅŸmesi (ÇHS) çerçevesinde hazırlandı. Takip edilemeyen, gözden kaçan ya da medyaya yansımayan ihlallerin olduÄŸu düÅŸünüldüÄŸünde çıkartılan tablonun çocuklar ve toplum adına daha da karardığı belirtildi.
Devletin, uygulamayı taahhüt ettiÄŸi alanlarda çok yetersiz kaldığı vurgulanan raporda, “YaÅŸanan bu ihlaller, çocukların da bağımsız bireyler olduklarını, onların da kendine özgü haklarının olduÄŸunu anlamakla sınırlandırılabilir” denildi.
Rapora göre hak ihlaline maruz bırakılan çocukların sayısı ÅŸu ÅŸekilde:
- Toplam ihlal sayısı: 2 bin 618
- Etkilenen çocuk: 2 bin 618
- Etkilenen kız çocuk sayısı: 539
- Etkilenen erkek çocuk sayısı: 953
- Cinsiyeti bilinmeyen çocuk sayısı: bin 126
Hak ihlaline maruz bırakılan çocukların uyrukları da ÅŸöyle:
- Suriyeli: 116
- Iraklı: 19
- Afgan: 9
- DiÄŸer: 19
Yemekten zehirlenen 84 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Ericek İlkokulu/Ortaokulu'nda 84 öğrencinin yemekten zehirlenmesi üzerine Giresun Valiliği yazılı açıklama yaptı.
06-12-2019 19:15

Giresun'un Espiye ilçesinde taşımalı eÄŸitim yemek hizmeti kapsamında yedikleri yemekten zehirlenen 84 öÄŸrenci, hastanede tedaviye alındı. Giresun ValiliÄŸi'nce yapılan açıklamda, öÄŸrencilerin saÄŸlık durumlarının iyi olduÄŸu, olayla ilgili adli ve idari soruÅŸturmanın baÅŸlatıldığı belirtildi.
Ericek köyünde okulda yedikleri öÄŸle yemeÄŸinden sonra ÅŸiddetli karın aÄŸrısı ve mide bulantısı ÅŸikayeti ile okul yönetimine baÅŸvuran öÄŸrenciler, ambulanslarla Espiye Devlet Hastanesi ve Giresun Üniversitesi A. İlhan Özdemir EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi teÅŸhisiyle hastaneye baÅŸvuran 84 kiÅŸi tedavi altına alındı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Meydana gelen yemek zehirlenmesi olayına iliÅŸkin Giresun ValiliÄŸi de yazılı açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, 118 öÄŸrencinin öÄŸrenim gördüÄŸü Ericek İlk ve Ortaokulu'ndaki 84 öÄŸrencide, taşımalı eÄŸitim yemek hizmeti kapsamında yedikleri öÄŸle yemeÄŸi sonrası zehirlenme ÅŸüphesinin tespit edildiÄŸi belirtildi.
Tedaviye alınan öÄŸrencilerin genel saÄŸlık durumlarının iyi olduÄŸu bildirilen açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:
"Çocuklarımızın genel durumları iyi ve hayati tehlikeleri bulunmamakla birlikte, müÅŸahede altında tutulmaktalardır. 84 öÄŸrencimizden; 11’i tedavi amacıyla Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesine sevk edilmiÅŸ, 9’unun karın aÄŸrısı, 6’sının kusma, birinin de ishal ÅŸikayetiyle Espiye Devlet Hastanesinde tedavileri devam etmekte olup, 57 öÄŸrencimizin ise saÄŸlık durumları iyi, müÅŸahedeleri devam etmektedir. Yemek ve su numuneleri analiz için ilgili laboratuvarlara gönderilmiÅŸ, konuyla ilgili adli ve idari tahkikat baÅŸlatılmıştır."
200’den fazla özel okul iflasın eşiğinde, 100’den fazlası devir için bekliyor
TÖZOK Başkanı Nurullah Dal, 2020’de isim hakkı verilerek açılan bazı zincir okullarda toplu iflas ve kapanmalar olma riski bulunduğunu, 12 bin 500 özel okuldan 200’ünün ekonomik sıkıntı yaşadığını belirtti.
06-12-2019 14:09

Türkiye Özel Okullar DerneÄŸi BaÅŸkanı (TÖZOK) Nurullah Dal, ekonomik krizle birlikte 200’den fazla okulun iflasın eÅŸiÄŸinde ve 100’den fazlası için de devir beklendiÄŸini açıkladı. Dal ayrıca, sektördeki krizi çözmeye yönelik Milli EÄŸitim Bakanlığı’na (MEB) sunulan raporun ayrıntılarını da anlattı.
Sözcü’den Sultan Uçar’ın haberine göre, okula giden çocuklarının yüzde 8,7’isinin özel okulda olduÄŸunu kaydeden Dal, özel okul sayısının son dört yılda 6 bin 710’dan 12 bin 500’e çıkmasının arz-talep dengesini bozduÄŸunu, sektörde 40-50 bin öÄŸrencisi olan okullar bulunduÄŸunu ifade etti.
‘BATIÅž KAÇINILMAZ’
1.5 milyon özel okul öÄŸrencisinden 100 bininin ekonomik krizin eÄŸitime sektörüne etkilerinden olumsuz etkileneceÄŸini belirten Dal, ÅŸöyle konuÅŸtu: “Her beÅŸ okuldan biri özel okul. Özellikle yeni açılanlara çok yüksek kontenjan verildi. BeÅŸ yıl önce 800 bin kontenjan ve 650 bin öÄŸrencimiz vardı. Kontenjanlarımızın yüzde 70’i doluydu. Åžimdi 1.5 milyon öÄŸrenci var. Kontenjan 3.8 milyona çıktı. Kolejlerde 2.3 milyon kontenjan boÅŸ kaldı. Acımasız rekabet, fiyatları aşırı kırıyor. Maliyetin altında, 7 bine öÄŸrenci kaydeden bile var. Bu tarz okullar için batış kaçınılmaz.”
‘BORCUNU DEVRAL YETER’
ÖÄŸretmen, personel gibi cari giderler hariç kiralık binada 500 öÄŸrencili okulu kurmak için en az 5 milyon lira gerektiÄŸini anlatan Dal ÅŸöyle konuÅŸtu: “500 kiÅŸilik okulu bugün zor durumdaki kurum sahibi 2 milyon liraya da devretmeye hazır. Vergi borcunu ödeyip sektörden çekilmek istiyor. ‘Borcunu devral yeter’ diyen de var. Bu kurumlar içinde 30-40 yıllık köklü okullar yok.”
‘200’ÜN ÜZEİNDE OKUL İFLASIN EŞİĞİNDE’
Özel okullara ekonomik kriz öncesi devletin öÄŸrenci başına 4 bin lira teÅŸvik verilmesinin sektöre ilgiyi arttırdığını anlatan Dal ÅŸöyle devam etti: “Kriz olunca, teÅŸvik kesildi. TeÅŸvik gidince, öÄŸrenci de gitti. Son bir yılda 150 bin öÄŸrenci ayrıldı. Türkiye’de son iki yılda 100 kolej kapanırken, 200’e yakını devredildi. 100’ün üzerinde kurum devir için ortak bulmamızı istiyor. Anadolu’da, İstanbul, Ankara ve İzmir’de 200’ün üzerinde okul, iflasın eÅŸiÄŸinde duyumu alıyoruz.”
Okul müdürü, hakaretler savurarak kız öğrencilerin etek boyunu ölçtü!
Müdür Fersende Karataş’ın hakaretler eşliğinde kız öğrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçtüğü ortaya çıktı.
06-12-2019 11:29

İleri Haber
Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü Fersende KarataÅŸ’ın, hakaretler savurarak kız öÄŸrencilerin pantolon ve etek boylarını ölçtüÄŸü ortaya çıktı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış BeÅŸtaÅŸ, Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü Fersende KarataÅŸ'ın kız öÄŸrencilere uyguladığı psikolojik ÅŸiddeti paylaÅŸtı. BeÅŸtaÅŸ’ın paylaşımında, Müdür Fersende KarataÅŸ’ın hakaretler eÅŸliÄŸinde kız öÄŸrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçtüÄŸü anlaşıldı.
BeÅŸtaÅŸ olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Yer; Kurtalan Anadolu Lisesi... Ses kayıtlarına yansıyanlar alenen okul müdürünün psikolojik ÅŸiddet uyguladığını ortaya koyuyor. Birçok okulda benzer durumlar yaÅŸanıyor. Lütfen sessiz kalmayın. Okul ve yurt müdürü iÅŸlerinin ehli deÄŸildir ve derhal görevden alınmalıdır. Kurtalan Anadolu Lisesi Okul müdürü Fersende KarataÅŸ ve Melek Misal Ceylan kız öÄŸrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçerek, saçları ile uÄŸraÅŸarak hakaretlerle onları rencide ediyor. Derhal görevden alınmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Yer; Kurtalan Anadolu Lisesi... Ses kayıtlarına yansıyanlar alenen okul müdürünün psikolojik ÅŸiddet uyguladığını ortaya koyuyor. Bir çok okulda benzer durumlar yaÅŸanıyor. Lütfen sessiz kalmayın. Okul ve yurt müdürü iÅŸlerinin ehli deÄŸildir ve derhal görevden alınmalıdır. pic.twitter.com/8WkCWhQ4Qw
— Meral Danış BeÅŸtaÅŸ (@meraldanis) December 5, 2019
‘BU ÅžAHIS NASIL OKUL MÜDÜRÜ OLABİLİYOR?’
Metin Cihan da olayla ilgili paylaşım yaparak, Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk’a mesaj gönderdi.
Cihan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “ÖÄŸrencilere kesintisiz hakaretler savuran, onlara cevap hakkı tanımayan, öÄŸrencileri dersten alıkoyup pantolon boyu ölçen, kızların bilekleri görünüyor mu diye derde düÅŸen, diÄŸer öÄŸretmenleri de bu iÅŸe alet eden bu ÅŸahıs (Fersende KarataÅŸ) nasıl okul müdürü olabilir?” dedi.
Cihan, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Müdürle birlikte o odada bu korkunç uygulamaya ortak olan bir de müdür yardımcısı (Melek Misal Ceylan) olduÄŸunu unutmayalım. Belki baÅŸka idareci ve öÄŸretmenler de vardır. O öÄŸrenciler umarım bu eziyetten ve bu zihniyetten kurtulurlar.
Boyun eÄŸmeyen, sözünü söyleyen, ‘ÅŸu an derste olmamız gerekir’ diyen, insan gibi muamele görmedikleri halde müdüre insan gibi davranan, hak arayan, bu eziyet bitsin diye ses kaydını planlayan, uygulayan ve paylaÅŸan o öÄŸrencilere büyük saygı duydum. Helal olsun yolları açık olsun.”
-Terbiyesiz!
— metin cihan (@metcihan) December 5, 2019
+Hocam bana terbiyesiz diyemezsiniz.
-Kes sesini!
+Hocam cevap vermem lazım (ağlar)
-Sen nesin cevap vereceksin? Sen öÄŸrencisin. Haddini bil!
+Hocam öÄŸrenciyim, köle deÄŸilim.
-Edepsiz!
ÖÄŸrencileri dersten alıp pantolon boyu ölçen Kurtalan A.L. Müdürü Fersende KarataÅŸ pic.twitter.com/dDZqwjePWU
MEB'DEN AÇIKLAMA
Öte yandan MEB'den yapılan yazılı açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi:
"Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, okul müdürü tarafından bir öÄŸrenciye 'psikolojik ÅŸiddet uygulandığı ve hakaret edildiÄŸi' iddiasıyla ilgili, bahse konu olan okul müdürü açığa alınmış olup konuyla ilgili inceleme ve soruÅŸturma baÅŸlatılmıştır."