MEB, imam hatiplerdeki eğitim kalitesinin artırılması için 9.4 milyar harcayacak!

MEB, imam hatiplerdeki eğitim kalitesinin artırılması için 9.4 milyar harcayacak!

MEB, imam hatip liselerindeki eğitim kalitesinin artırılması için 2023 yılına kadar toplam 9.4 milyar TL harcayacak.

AKP iktidarının toplumu şekillendirmek için bir araç olarak kullandığı ve en çok yatırımı yaptığı imam hatip liselerindeki eğitim kalitesinin artırılması için 2023 yılına kadar toplam 9.4 milyar lira harcanacak. Yalnızca, imam hatiplerin yükseköğretim kurumları ile işbirliğini sağlamak amacıyla yapılacak çalışmalar kapsamında ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kasasından 3.5 milyar lira çıkacak.

Öğrenci bulmakta zorlanan ve merkezi sınavlarda istenilen başarıya ulaşamayan imam hatip liselerinde 2023 yılına kadar hayata geçirilmesi planlanan, “akademik koçluk” sisteminin detayları belli oldu. MEB'in 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında imam hatip liselerinde başlatmaya hazırlandığı sistemin tahmini maliyetinin 3.5 milyar lira olduğu öğrenildi.

AKADEMİK KOÇLUK SİSTEMİ NEDİR?

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yapılacak çalışmalar ise şu maddelerle ifade edildi:

-Yükseköğretim kurumlarıyla yapılacak iş birlikleriyle imam hatip okullarındaki çocuklarımızın bilimsel ve entelektüel gelişimlerini desteklemek için bilim, kültür ve sanat alanlarındaki akademisyenler tarafından verilecek farkındalık ve vizyon etkinlikleri düzenlenecektir.

-İlahiyat fakülteleriyle iş birlikleri geliştirilecek ve başta alan dersleri olmak üzere çocuklarımızın mesleki gelişimlerine yönelik akademik koçluk sistemi yapılandırılacaktır.

SİSTEM 5.9 MİLYAR LİRA

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre bakanlığın, imam hatip okullarının müfredat ve ders yapısının güncellenmesi ve bu okullarda verilen yabancı dil eğitiminin iyileştirilmesi için harcamayı öngördüğü miktar da belli oldu. Program çeşitliliğinin değişen ortaöğretimdeki esnek ve modüler yapıya uyumlu hale getirilmesi, ders saati ve ders türünün azaltılması ile Arapça öğretim materyalleri yazma, okuma, dinleme ve konuşma alanlarında dil becerilerinin geliştirilmesi için yapılacak çalışmaların tahmini maliyeti 5.9 milyar lira olarak açıklandı.

DAHA FAZLA