MEB, güzel manzarayı görünce okul arazisine el koydu!

MEB, güzel manzarayı görünce okul arazisine el koydu!

Boğaz manzaralı okulun olduğu alana ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü taşınınca okul ortadan ikiye bölündü. Veliler ve öğrenciler isyanda.

İstanbul Beşiktaş'taki Çırağan Sarayı’nın hemen yanındaki tarihi Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşınmasıyla okul ortadan ikiye bölündü. Öğrenciler tarihi okul binasına zarar verilmesine ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarına taşınmasına tepkili.

‘OKULUMUZU İKİYE BÖLDÜLER’

Öğrenciler, “Okulumuzu ikiye böldüler. Bizler soğuk sınıflara atıldık. Kantinimizi elimizden aldılar. Elini kolunu sallayan okulumuza girebiliyor. En önemlisi tarihi binaya zarar verdiler” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

MEB MANZARAYI KAPTIRMADI

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü geçen haftalarda Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu boğaz manzaralı binaya taşındı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün lisenin içerisine taşınmasıyla okulda birçok değişiklik yapılmaya başlandı. Öncelikle okul ortadan ikiye ayrıldı. Okulun sol tarafındaki derslikler boşaltıldı, çok sayıda öğrencinin sınıfı değiştirildi. Cumhuriyet’te yer alan habere göre müdürlüğün yer aldığı tarafta da boğazı gören cam kenarına memurlar için yeni odalar yapıldı. Öğrencilerin sınıflarına girdiği ana kapı ise öğrencilerin kullanımına tamamen kapatıldı.

ÖĞRENCİLER: TARİHİ YAPIYA ZARAR VERDİLER

Öğrencilerden A.C., “Sırf bu binaya taşınacaklar diye tarihi yapıya zarar verdiler. Bu durum beni çok üzüyor. Nefes alacağımız alanlar elimizden alındı. Ayrıca Beşiktaş’ta park yeri bulmak çok zor. Şimdi kendi araçlarını da bahçemize park edecekler. Bizler nerede gezeceğiz? Okulumuzda Milli Eğitim Müdürlüğü istemiyoruz” dedi.

DAHA FAZLA