MEB, çocuk işçiliği teşvik etmeye devam ediyor: Tatilde çıraklık projesi

MEB, çocuk işçiliği teşvik etmeye devam ediyor: Tatilde çıraklık projesi

MEB, başlattığı "Mesleği Ustasından Emeği Hayata Öğrenen Çocuklar" projesi ile öğrencilerin istemeleri durumunda yaz tatilinde çıraklık yapabileceğini açıkladı.

Çocuk işçiliğin ve ucuz iş gücünün yaygınlaşmasının önünü birbiri ardına imzalanan projelerle her geçen gün daha da açan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); şimdi de "Mesleği Ustasından Emeği Hayata Öğrenen Çocuklar" projesi başlattı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya hesabından duyurduğu proje kapsamında 8’inci, 9’uncu ve 10’uncu sınıf öğrencilerinin istemeleri durumunda yaz tatilinde çıraklık yapabileceği belirtildi. Selçuk, bunun Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na bağlı işletmelerde olabileceğini kaydetti.

'BAKANLIĞIN ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİ YAYGINLAŞTIRMA GÖREVİ Mİ VAR?'

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, MEB'in ilk uygulama için Kırşehir’i pilot il olarak seçtiği, "Mesleğini Ustasından Emeği Hayattan Öğrenen Çocuklar" projesi çerçevesinde Ticaret ve Sanayi Odası ile Sanatkarlar Odası’yla masaya oturuldu. MEB ile meslek odaları arasında imzalanan anlaşmanın yaz tatili boyunca süreceği ve başarılı olması halinde diğer illere de yayılacağı bildirildi. Eğitim uzmanları ise “Bakanlığın çocuk işçiliğini yaygınlaştırmak gibi bir görevi mi var?” diye sordu.

‘SANAT VE SPOR ALANLARI YARATILMALI’

Eğitim Uzmanı Ali Taştan, çocukların belli bir yaştan sonra basit işlerde çalışabileceğini, bunun çocukların sorumluluk bilincine katkı sağlayacağını söylese de MEB’in asli görevinin bu olmadığının altını çizdi. Taştan, projenin emek sömürüsüne yol açabileceği endişesini dile getirerek “MEB, çocuklara oyun oynayacakları, sanat ve sporla ilgilenebilecekleri alanlar yaratmalı” dedi.

DAHA FAZLA