MEB 195 ücretli öğretmenin görevine son verdi

MEB 195 ücretli öğretmenin görevine son verdi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) geçtiğimiz hafta 195 ücretli öğretmene yönelik işten çıkarma kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçtiğimiz hafta Muş’ta görev yapan 195 ücretli öğretmene yönelik işten çıkarma kararı aldı.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre MEB, görevine son verdiği öğretmenlere somut herhangi bir gerekçe sunmadı. Karar üzerine bakanlığa ulaşan bazı öğretmenlere, “Yerinize kadrolu öğretmenler atanacak” yanıtı verilse de işten çıkarılan bazı ücretli öğretmenlerin yerine yeniden ücretli istihdam sağlandığı öğrenildi.

Eğitim Sen Muş Şube Başkanı İlyas Aslan “MEB bürokratları, konuyla ilgili bilgileri olmadığı söylüyor. Bir güvenlik soruşturması neticesinde Muş özelinde alınmış bir karar olabilir” şeklinde konuşurken kararın akıllara seçime yönelik bir tasarruf olabileceğini getirdiğini belirtti. Habere göre Aslan işten çıkarılan öğretmenlerin isim isim seçildiğini belirttikten sonra "Giden öğretmenlerimizin yerini bir şekilde doldursalar da yıl içinde öğretmen değiştiren öğrencinin yaşadığı psikolojik tahribatı düzeltemezler. Eğer böyle bir karar illa alınacaksa ve kendilerinde bir tasarruf hakkı görüyorlarsa bunun için yılın bitmesini beklemelilerdi. Öğrencinin bir yıl içinde motivasyonu, öğretmen ile sağlanabilecek bir durum. Ne yazık ki beşinci sınıfa kadar 20 öğretmen değiştiren öğrencilerimiz var" şeklinde konuştu. 

DAHA FAZLA