McAfee'nin ölümünün ardından Snowden'dan Assange'a: 'Sıradaki sen olabilirsin'

McAfee'nin ölümünün ardından Snowden'dan Assange'a: 'Sıradaki sen olabilirsin'

Antivirüs yazılımcısı John McAfee'nin dünkü ölüm haberinden sonra, eski ABD Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) sistem analisti Edward Snowden'dan Julian Assange'a uyarı geldi.

ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) eski çalışanı ve Amerikan istihbaratının dinleme faaliyetlerine ait belgeleri sızdıran bilgisayar uzmanı Edward Snowden, McAfee'nin İspanya'da bir cezaevindeyken ölmesinin ardından WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ı uyararak, "Sıradaki sen olabilirsin" dedi.

Snowden, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa, şiddet içermeyen suçlarla suçlananları adaletsizce yargılıyor ve hapishane sistemi o kadar acımasız bir mahkeme sistemine teslim edilmemelidir. Yerli sanıklar buna maruz kalmaktansa ölmeyi tercih edebilir. Ve sıradaki kişi Julian Assange olabilir" ifadelerini kullandı.

Snowden, "Sistemde reform yapılana kadar bir moratoryum devamlı bulunmalı" diye ekledi.

Hakkındaki vergi kaçırma suçlamasından 3 Ekim 2020'de Barselona'da yakalanarak cezaevine konulan John McAfee, İspanya Yüksek Mahkemesi'nin ABD'ye iadesini onaylamasından saatler sonra hücresinde dün ölü bulunmuştu. McAfee'nin intihar etmiş olabileceği belirtiliyor.