Mazlum Kobani: Türkiye Serêkaniyê'den çıkmamızı engelliyor

Mazlum Kobani: Türkiye Serêkaniyê'den çıkmamızı engelliyor

Mazlum Kobani, Türkiye'nin Serêkaniyê'den çıkmalarını engellemek istediğini söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Kobani, Türkiye'nin Serêkaniyê'den çıkmalarını engellemek istediğini söyledi.

Bir televizyon kanalına konuşan Kobani, "Türkiye bizim Serêkaniyê'den çıkmamızın önünü alıyor, yolumuzu kesiyor. Bu durumda biz Amerika ile Türkiye arasında gizli bir anlaşmanın veya bir oyununu, kurgunun olabileceğinden kuşkulanırız" dedi.

Kobani özetle şöyle konuştu: 

"ABD; Rusya ve Suriye rejimi ile ortaklık kurmamıza karşı çıkmıyor. ABD’lilere bu savaşı durdurmaları gerektiğini söyledim. Trump’a, bu savaş sizin askerlerinizi bölgeden çekmeniz sebebiyle başladı. Kürt halkını koruyacağınıza dair söz vermiştiniz dedim. ABD tarafına, aramızdaki anlaşmaya uymadıklarını belirttim. Trump'a savaşı durdurma ve Türk operasyonunu önleme seçeneğini önerdim. O da yeni koşullar çerçevesinde birlikte çalışmaya devam etmeye istekli olduğunu söyledi. Suriye Demokratik Güçleri (QSD); Türkiye’ye karşı durmak ve Suriye'nin yeni bölgelerine girmesini önlemek için gerekli adımları atıyor. Rejim ile gerçekleştirilen görüşmede Rus yetkililer de hazır bulundu. Üçlü bir toplantı gerçekleşti. Suriye güçlerinin Menbiç sınırına girişini kabul ettik. Aynı şekilde Fırat’ın doğusundaki Rasulayn’a girişini de kabul ettik. Türkiye’nin operasyonunu genişletmek istediği bölge Darbasiyah, Tel Tamer ve uluslararası yol arasında uzanıyor. Bu bölgede rejim güçlerinin birliklerimizin yanına gelmesini kabul ettik. Rejim güçleri ile gerçekleştireceğimiz mutabakat anlaşmasının gözetimini ve denetlenmesini Rus danışmanlar yapacak."