'Masumlar Apartmanı'nın kamera arkası pek 'masum' değilmiş!

'Masumlar Apartmanı'nın kamera arkası pek 'masum' değilmiş!

TRT'nin “Masumlar Apartmanı çok soru sorduracak!” şeklinde duyurduğu dizinin setindeki çalışma koşulları ise Masumlar Apartmanı kamera arkasının pek ‘masum’ olmadığını gözler önüne serdi.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

TRT’de başlayacak olan Masumlar Apartmanı isimli dizinin setindeki çalışma koşulları, set emekçilerini canından bezdirdi. Genellikle 13 saat üstü çalışılan sette, emekçilerin ısrarına rağmen sete ara verilmemesi için Covid-19 testleri bölüm sonunda yapıldı.

Yapımcısı OGM Prodüksiyon olan ve başrollerinde Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah, Ezgi Mola, Merve Dizdar’ın yer aldığı Masumlar Apartmanı isimli dizinin ilk bölümü 15 Eylül’de TRT’de yayınlanacak. Kanalın “Masumlar Apartmanı çok soru sorduracak!” şeklinde duyurduğu dizinin setindeki çalışma koşulları ise Masumlar Apartmanı’nın kamera arkasının pek ‘masum’ olmadığını gözler önüne serdi.

17 SAAT ÇALIŞMA…

Dizinin ilk bölümün çekimi 6 Eylül’de tamamlanırken, 24 gün süren çekimlerde ortalama 13 saat ve üzeri çalışan set emekçileri, 4 Eylül’de de ulaşım süresi, toplanma ve eve dönüş dışında 17 saat çalışmak zorunda bırakıldı. Bu süreçte set emekçilerinin “repo” dediği tatil günleri ise 8-9 günde bir yapıldı.

AĞIR KOŞULLAR DEVAM EDECEK

Emekçilere 6 Eylül’de gönderilen 2. bölüm programında ise yine ağır çalışma koşullarına devam edilecek. Programa göre, 8 günde bir “repo” yapılması öngörülüyor.

SETLERDEN ART ARDA KORONAVİRÜS HABERLERİ

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının artışa geçtiği bugünlerde dizi setlerinden art arda vaka haberleri geliyor. En son Aşk 101 dizisinin başrolleri Alina Boz, Kubilay Aka ve İpek Filiz Yazıcı ile set emekçilerinin Covid-19 testleri pozitif çıktı. Bu oyuncuların her birinin rol aldığı diğer diziler de düşünüldüğünde Love 102, Çukur, Maraşlı ve Yeni Hayat dizilerinin setlerinde Covid-19 riski doğdu.

Yaşananların ardından İpek Filiz Yazıcı’nın başrolünde olduğu Yeni Hayat dizisi setine ara verildiği açıklanmıştı.

EMEKÇİLERİN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR

Setlerden gelen art arda koronavirüs haberleri de Masumlar Apartmanı’nın setinde emekçilerin endişesini bir kat daha artırıyor. Sette yönetmen ve oyuncular maske takmazken, set ekibine 15 günde bir yapılması gereken testler ise olası pozitif vakada çekimlere ara vermemek için bölüm sonuna ertelendi. Emekçilerin tüm ısrarına rağmen önce 9 Eylül’de test yapılacağı duyuruldu. Dün yapılan testlerde tüm ekibin testlerinin negatif çıktığı öğrenildi.

DİZİ SETLERİ: EMEKÇİLER AĞIR ÇALIŞMA VE SALGIN KISKACINDA

Emekçiler ise ağır çalışma koşulları ve salgın kuşatması nedeniyle endişeli. 8-9 günde bir yapılan izinlerin, yorgunluk nedeniyle sadece uyuyarak geçirildiğini söyleyen set çalışanları, devamında çalışmaya ise bitkin şekilde devam ediyor.

Bu duruma ek olarak sette kötü yemek verilmesinin de bağışıklıklarını düşürdüğünü söyleyen emekçiler, ağır çalışma koşullarının ayrıca iş kazalarına davetiye çıkarmasından da endişe ediyor.