Maske uyarısında bulunan filyasyon ekibine saldırı!

Maske uyarısında bulunan filyasyon ekibine saldırı!

Maraş'ta maske uyarısında bulunan filyasyon ekibine saldıran şahıs, görevli diş hekimini darp etmesi sonrasında yapılan şikayet üzerine gözaltına alındı.

Maraş'ta bir kadına maske takması yönünde uyarıda bulunan Elbistan İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi saldırıya uğradı. Saldırının ardından bir kişi gözaltına alındı.

Filyasyon ekibinde görevli ebe Yıldız P. maske takmayan bir kadını uyardı. Kadının yanındaki M.C. ise Yeşilyurt Mahallesi Fatin Rüştü Zorlu Caddesi'nde bir hastadan sürüntü örneği almış olan ekibe saldırdı.

Sağlık emekçileri, görevli diş hekimi K.D.'yi darp eden kişiden şikayetçi oldu. Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli gözaltına alındı.

'SAĞLIKTA ŞİDDET BİR AN ÖNCE DURMALI'

Diş hekimi K.D., halk sağlığı için verdikleri mücadele sırasında böyle bir olayla karşılaşmanın kendilerinde şok etkisi yarattığını belirterek, sağlıkta şiddetin bir an önce durması gerektiğini söyledi.

Ebe Y.P. ise çocuklarını evde bırakıp, gecenin bu saatine kadar çalışırken vatandaştan maske takmalarını istemelerinin normal olduğunu belirtti.