Maside Ocak: Önceden İki Kuşak Gözaltına Alınıyorduk, Şimdi Üç Kuşak

Maside Ocak: Önceden İki Kuşak Gözaltına Alınıyorduk, Şimdi Üç Kuşak

Maside Ocak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yapılan saldırıya karşı gösterilen dayanışmaya ilişkin "'Biz buradayız anne, yalnız değilsin' diye seslenenleri gördüm." dedi.

İleri Haber

1995 yılında gözaltına alınarak işkenceyle katledilen Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak, dün Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü hafta eylemine yapılan saldırıyla ilgili bir açıklamada bulundu.

82 yaşındaki annesi Emine Ocak'la birlikte gözaltına alınan Maside Ocak, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "1997'de iki kuşak olarak gözaltına alınırdık, bugün üç kuşak gözaltına alındık" derken, eylem alanındaki dayanışmaya ilişkin ise "700 hafta geçti, Tükenmedi umudum" ifadelerini kullandı.

Maside Ocak'ın paylaşımı şöyle: 

"Biliyorum hepiniz çok merak ettiniz.

Bugüne dair ne yazayım bilmiyorum.

Benim için günün özeti;

82 yaşındaki annemin polis kalkanlarıyla itilmesi, kollarının moraltılması,

Gözaltı aracına kadar adeta sürüklenmemiz, yeğenim Adilcan'ın vahşice dövülmesini görüp de annemi bırakıp yanına gidemeyişim,

Gamze Elvan ın kolunun kırmak istercesine bükülmesi,

Gözaltı aracına vardığımızda sivil polislerin 'yaşlı kadını araca bindirmeyeceksiniz' emri,

Annemin 'çocuklarımı aldınız ben de bineceğim' deyip binmeye çalıştığı araçtan indirilmesi,

Araç içinde saatlerce plastik kelepçeyle bekletilmemiz...

1997'de Ahmet Şık'ın fotoğrafladığı annemin Galatasaray Meydanı'ndan sürükleniş anının aynısını bugün Hayri Tunç görüntülemiş. O günden bu güne hiçbir şey değişmedi. 1997'de iki kuşak olarak gözaltına alınırdık, bugün üç kuşak gözaltına alındık.

Eve gelip bilgisayarı açınca kardeş canım Arat'a uygulanan şiddet karşısında kenetlenen güzel insanları ve bizim götürülüşümüzün ardından saatlerce Cumartesi Anneleri'ne 'Biz buradayız anne, yalnız değilsin' diye seslenenleri gördüm.

Söyleyecek tek sözüm var;

700 hafta geçti tükenmedi umudum..."