MASAK'tan SBK Holding açıklaması: 2 farklı rapor iddiasını yalanladı

MASAK'tan SBK Holding açıklaması: 2 farklı rapor iddiasını yalanladı

MASAK, SBK Holding ile ilgili 1,5 aylık sürede sonuçları birbirinden farklı 2 rapor düzenlenerek bunların birbiriyle zıt olduğuna yönelik iddiaları yalanladı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK); SBK Holding ile ilgili 1,5 aylık sürede sonuçları birbirinden farklı 2 rapor düzenlenerek bunların birbiriyle zıt olduğuna yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

MASAK'ın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada "MASAK tarafından bir konuya yönelik iki farklı rapor düzenlenerek bunların birbiriyle zıt olduğuna yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu kapsamda, iddia edildiği gibi 5 Kasım 2020 tarihli yazıyla herhangi bir rapor gönderilmemiştir. Anılan tarihteki yazıda aklama suçu incelemesinin denetim elemanları tarafından yapılmasının uygun olacağı ve bu doğrultuda Başkanlığımızca görevlendirme yapıldığı belirtilmiştir. Aklama suçuna ilişkin bulgulara yer verilen ve denetim elemanları tarafından hazırlanan ara rapor 28 Aralık 2020 tarihinde ve nihai rapor da 20 Ocak tarihinde soruşturma makamlarına gönderilmiştir. Dolayısıyla MASAK tarafından bir konuya yönelik iki farklı rapor düzenlenerek bunların birbiriyle zıt olduğuna yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in 9. videosunda gündeme getirdiği Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatı, SBK Holding ile ilgili iki farklı MASAK raporunun hazırlandığını söylemişti.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan avukat, "5 Kasım 2020'de MASAK'ın savcılığa gönderdiği raporda, suç işlendiğine dair bulgu olmadığı belirtildi. Hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. MASAK'ın 28 Aralık 2020 tarihinde savcılığa gönderdiği ikinci raporda ise suç unsuruna rastlandığı belirtildi. 1,5 ay içinde ne değiştiğini anlamış değiliz" demişti.