Marmaris'te orman yangını: Orman Bölge Müdürlüğü personeli yaşamını yitirdi

Marmaris'te orman yangını: Orman Bölge Müdürlüğü personeli yaşamını yitirdi

Yangını söndürme çalışmaları 3 saat boyunca devam ederken, çalışmalarda görevli bir personelin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir teknede çıkan yangın, fiber 2 tekneye de sıçradı. İtfaiye ve çevredekilerin müdahalesiyle 3 saatte söndürülen yangında tekneler kullanılamaz hale geldi. Orman Genel Müdürlüğü söndürme çalışmalarında görevli bir personelin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Tersanedeki yanıcı maddeler nedeniyle alevler daha da büyüdü. Tersane çalışanları, yangında, kepçeyle denizden su alıp, alevlere ilk müdahaleyi yaptı. Bu sırada gelen itfaiye de su sıkıp alevlere müdahalede bulundu. Alevlerin yakındaki diğer tersanelere sıçramaması için itfaiye yoğun çaba sarf etti. 

Alevler 3 saatte, diğer tersanelere sıçramadan söndürüldü. İlk yangın çıkan tekne tamamen, 2 fiber tekne ise kısmen yanıp kullanılmaz hale geldi. Tersanede de büyük çapta maddi hasar oluştu. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, tekneler ve tersanedeki zararın boyutunun toplam 2 milyon dolar civarında olduğu bildirildi.

DAHA FAZLA