Marmaray'a kaçak bindiği iddia edilen göçmen çocuklara güvenlikçi şiddeti

Marmaray'a kaçak bindiği iddia edilen göçmen çocuklara güvenlikçi şiddeti

Marmaray'da trene kaçak bindiği iddia edilen mülteci çocuklara güvenlik görevlileri şiddet uygulamaya çalışınca trendeki yurttaşlar tepki gösterdi. Görevli, olayı kayıt altına alan Hakan Tosun'u engellemeye ve trenden indirmeye çalıştı.

İstanbul Marmaray'da trene kaçak bindiği iddia edilen mülteci çocuklara güvenlik görevlileri şiddet uyguladı. Olayı kayıt altına alan Hakan Tosun'u ise engellemeye ve trenden indirmeye çalıştı

Twitter hesabından olayın görüntülerini paylaşan Hakan Tosun, görüntüleri Marmaray Üsküdar İstasyonu'nda kaydettiğini belirterek yaşananları "Güvenlik görevlileri Marmaraya kaçak bildiklerini ve şikayet olduğunu iddia ettikleri 4 göçmen çocuğu saçlarından tutarak çıkarmak istiyor. Yolcular müdahale ediyor. Çekim yaptığım için de üzerime yürüyorlar" ifadeleriyle aktardı.

Paylaşılan videoda, güvenlik görevlilerinin çocukları trenden zorla çıkarmaya çalıştığı, trenin direğine tutunan çocukların ise ağladığı görülüyor. Trendeki yurttaşlar, şiddete kayıtsız kalmayarak güvenlik görevlilerine tepki gösteriyor. Bir yurttaş, "Niye çocuğu çekiştiriyorsun, çekme çocuğu. Niye saçını çekiyorsun" derken güvenlik görevlisinin "Emir emir. Saçını çekmiyorum, elbiseyi tutuyorum" dediği duyuluyor. Başka bir yurttaşın "Neyse ben veririm parasını" demesi üzerine güvenlik görevlisi "Parayla alakası yok" yanıtını veriyor.

Çocukların "Abi geçen gün de Sirkeci'de böyle yaptınız, dövdünüz bizi. Polisi bile aradık biz. Nasıl eve gideceğiz, Yenikapı'da evim" dedikleri duyuluyor.

Yaşananları kayıt altına alan Tosun'u fark eden görevliler Tosun'u engellemeye çalışarak trenden indirmeye çalıştığı görülen görüntülerde, görevlilere "Gazeteciyim" diyen Tosun, “Çekemezsin, gel dışarı” denilerek trenden indirilmeye çalışılıyor.

Hakan Tosun Twitter hesabından, yurttaşların tepkileri üzerine güvenlik görevlilerinin geri çekilmek zorunda kaldıklarını ve çocukların trende yolculuğa devam ettiğini söyledi.

 

DAHA FAZLA