Marmaray yine bozuldu: 2 kişi bayıldı, yolcular raylarda yürüdü

Marmaray yine bozuldu: 2 kişi bayıldı, yolcular raylarda yürüdü

Suadiye – Erenköy arasında Söğütlüçeşme yönüne giden Marmaray bozuldu; 2 kişi bayıldı ve yolcular raylardan yürüyerek bir sonraki durağa ulaştı.

Gebze-Halkalı Marmaray hattı çalışmalarının ardından sık sık teknik arızalarıyla gündeme gelen Marmaray yine bozuldu. Bu sefer, Suadiye – Erenköy arasında Söğütlüçeşme yönüne giden Marmaray bozulurken; yolcular raylardan yürüyerek bir sonraki durağa ulaştı.

Kadıköy'de Suadiye ile Erenköy arasındaki istasyonda Marmaray'da arıza nedeniyle vagonların açılmamasıyla panikleyen 2 kişiden biri bayıldı, diğeri ise hafif yaralandı.

Olay 12.00 sıralarında Suadiye ile Erenköy arasındaki marmaray hattında meydana geldi. İddialara göre elektrik arızası nedeniyle seferler durdu. Tren uzun süre hareket etmeyince yolcular kapılara yöneldi. Kapılar açılmayınca panikleyen 2 yolcu fenalık geçirdi. Baygınlık geçiren ve yaralanan 1 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Kapılar açıldıktan sonra yurttaşlar trenden inerek raylar üzerinde yürüdü. Arızanın giderilmesinin ardından Kadıköy istikametine seferler normale döndüğü öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Gebze-Halkalı Marmaray hattının tamamlanmakta olan kısımlarının hizmete alınması amacıyla sistem ve tren testleri yapılacağını duyurulmuş, 19 Ocak Cumartesi günü itibarıyla faaliyetleri duraklatılmıştı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapmasının ardından 13 Mart'ta tekrar hizmete giren Marmaray, hizmete girdiği ilk gün arızalanmıştı. Marmaray hattında teknik arızalardan kaynaklandığı duyurulan gecikmeler ise yolcuları endişelendirmiş ve çıkışa doğru uzuk kuyruklar oluşmuştu.

DAHA FAZLA