Marmara Üniversitesi’ndeki tacizci asistana dava

Marmara Üniversitesi’ndeki tacizci asistana dava

Marmara Üniversitesi’nde kadın öğrencileri taciz eden araştırma görevlisi Timuçin Akyürek hakkında 7.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Tuğba Özer

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde okuyan bir kadın öğrencinin şikayeti üzerine Resim İş Öğretmenliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Timuçin Akyürek isimli şahıs hakkında dava açıldı. Timuçin Akyürek’in 7.5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Savcılık soruşturması tamamlanan Timuçin Akyürek hakkındaki iddianame İstanbul Anadolu 66. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Timuçin Akyürek hakkında ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçlamasıyla dava açıldı. İlk duruşma 10 Nisan 2018 saat 14.00’te görülecek.

[ih3]

‘RIZASINA AYKIRI VE CİNSEL AMAÇLA’

İddianamede, şikayetçi öğrencinin rızasına aykırı olarak Timuçin Akyürek isimli şahsın kadın öğrenciyi dokunarak ve mesaj göndererek taciz ettiği belirtilerek, “Şüpheli görevi gereği girmiş olduğu dersler esnasında sürekli olarak şikayetçinin omzuna dokunmuş, "tatlım, canım, kuzum" şeklinde sözler söylemiş, ayrıca şikayetçiye göndermiş olduğu mesajlarda 'gözlükleri ile aklımı başından alan E., sensin ve şapkasıyla güzel imaj yaratan, evet sen Latin güzelisin, bugün yine gözlüklerin ile yakıyordun. Çok yakışıyor güzelliğini kapatmıyor asla’ şeklinde sözler sarf etmiştir. Şüpheli bu eylemlerini şikayetçinin rızasına aykırı ve cinsel amaçlı olarak gerçekleştirmiş, bu şekilde sarkıntılık suçunu işlemiştir” denildi.

[ih2]

İKİ KADIN ÖĞRENCİ DAHA ŞİKAYETÇİ

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde okuyan iki kadın öğrenci daha Timuçin Akyürek’in kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu belirterek şikayetçi olmuştu.

Diğer iki kadın öğrencinin şikayeti üzerine yapılan soruşturma ise devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Mayıs ayında Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde iki ayrı cinsel taciz skandalı ortaya çıkmıştı.

Okulun Göztepe yerleşkesinde bir araya gelen öğrenciler bir basın açıklaması yaparak kadın öğrencilerin Akyürek  tarafından defalarca sözlü tacize maruz bırakıldığını ifade etmişti.

Marmara Üniversitesi öğrencileri, kendilerini taciz ettikleri söyledikleri Timuçin Akyürek isimli asistanı rektörlüğe şikayet ettiklerini ancak okul yönetiminin kendilerini ciddiye almadığını aktarmıştı. Rektörlükten yapılan açıklamada konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

Fakültede okuyan başka kadın öğrenciler de ‘Mizah Kulübü’ nde eğitim veren bir kişinin tacizlerine ve cinsel saldırısına uğradıklarını anlatmıştı.

DAHA FAZLA