Marmara Üniversitesi'ndeki tacizci akademisyene ceza

Marmara Üniversitesi'ndeki tacizci akademisyene ceza

Marmara Üniversitesi'nde öğrencileri taciz ettiği şikayetiyle hakkında dava açılan araştırma görevlisi Timuçin Akyürek hakkında hapis ve para cezası verildi.

Nazlı Eda Piyade / @nazliieda_

Marmara Üniversitesi’nde kadın öğrencileri taciz eden araştırma görevlisi Timuçin Akyürek hakkında görülen davada ceza çıktı.

2017 Mayıs ayında Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde ortaya çıkan cinsel taciz   vakasıyla hakkında 7,5 yıl hapis cezası istenen araştırma görevlisi Timuçin Akyürek'in duruşması bugün görüldü.

CEZADA İNDİRİME GİDİLMEDİ

Bugün görülen duruşmada, sanık hakkında cinsel taciz suçundan TCK 102/1 ve 102/3-b maddeleri gereğince, 4 ay 20 gün hapis cezası, 5 ay 18 gün adli para cezası ve 5 yıl denetim cezası verildi.

Mahkeme heyeti, suçun sabitliğini göz önünde bulundurarak cezada indirime gitmedi.

Öte yandan, hükmün açıklanması da geriye bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

2017 Mayıs ayında ortaya çıkan cinsel taciz vakasından sonra, okulun Göztepe yerleşkesinde bir araya gelen öğrenciler bir basın açıklaması yaparak kadın öğrencilerin Akyürek  tarafından defalarca sözlü tacize maruz bırakıldığını ifade etmişti.

REKTÖRLÜK, ÖĞRENCİLERİN ŞİKAYETİNİ CİDDİYE ALMAMIŞTI

Marmara Üniversitesi öğrencileri, kendilerini taciz ettikleri söyledikleri Timuçin Akyürek isimli asistanı rektörlüğe şikayet ettiklerini ancak okul yönetiminin kendilerini ciddiye almadığını aktarmıştı. Rektörlükten yapılan açıklamada konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

SAVCILIK CİNSEL SALDIRI SUÇUNDAN CEZA ALMASINI TALEP ETMİŞTİ

 

Akyürek hakkında hazırlanan iddianamede,cinsel saldırı suçundan ceza alması talep edilerek, "Şikayetçi öğrencinin rızasına aykırı olarak Timuçin Akyürek isimli şahsın kadın öğrenciyi dokunarak ve mesaj göndererek taciz ettiği belirtilerek, “Şüpheli görevi gereği girmiş olduğu dersler esnasında sürekli olarak şikayetçinin omzuna dokunmuş, "tatlım, canım, kuzum" şeklinde sözler söylemiş, ayrıca şikayetçiye göndermiş olduğu mesajlarda 'gözlükleri ile aklımı başından alan E., sensin ve şapkasıyla güzel imaj yaratan, evet sen Latin güzelisin, bugün yine gözlüklerin ile yakıyordun. Çok yakışıyor güzelliğini kapatmıyor asla’ şeklinde sözler sarf etmiştir. Şüpheli bu eylemlerini şikayetçinin rızasına aykırı ve cinsel amaçlı olarak gerçekleştirmiş, bu şekilde sarkıntılık suçunu işlemiştir” denilmişti.

DAHA FAZLA