Marmara Üniversitesi öğrencileri şantiyede ders işliyor!

Marmara Üniversitesi öğrencileri şantiyede ders işliyor!

Marmara Üniversitesi'nin Hukuk ve İletişim fakülteleri binaları, inşaatlar henüz tamamlanmadan faaliyete geçirildi. Öğrenciler, yeni yerleşime bu yıl taşınan fakültelerde yoğun bir gürültü ve tozun altında ders işlemek zorunda bırakıldı.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Marmara Üniversitesi’nin Göztepe Kampüsü’ne bu yıl taşınan İletişim ve Hukuk fakültelerinin binalarının inşaatı henüz bitmeden faaliyete sokuldu. Bir kısmı kullanılabilen binalarda öğrenciler, dönemin başlangıcıyla gürültülü ve tozlu bir ortamda ders işlemeye mecbur bırakıldı.

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün Emlak Konut’a devredilmesiyle geçtiğimiz yıl Bahçelievler’e taşınan İletişim Fakültesi ve Haydarpaşa Kampüsü’nde bulunan Hukuk Fakültesi bu dönem itibarıyla Göztepe Kampüsü’ne taşındı.

İki fakülte için inşa edilen binalar ise dönem başlamasına rağmen halen tamamlanmadı. Yalnızca zemin ve birinci katların hazırlandığı binalarda, öğrenciler bu kısıtlı alanın dışında başka bir alanı kullanamıyor. Dersler sadece bu katlarda işlenirken, şantiyeyi andıran binalarda asansör ve merdivenler ise halen inşaat halinde bulunuyor.

GÜRÜLTÜ VE TOZ ALTINDA DERS İŞLENİYOR

Öte yandan iki binanın da arka kısımlarında iş makinelerinin de kullanıldığı inşaat devam ediyor. Bu işlemler dolayısıyla öğrenciler ders esnasında yoğun bir gürültü ve toza maruz kalırken, inşaatın ne zaman tamamlanacağı hakkında ise kesin bir bilgi yok.

ÖĞRENCİLERİN SORULARI, ‘BİR-İKİ HAFTADA BİTER’ DENİLEREK GEÇİŞTİRİLİYOR

Bu konuyla ilgili bilgi almak isteyen öğrencilere, “bir-iki haftada biter” şeklinde geçiştirmelerle cevap verildiği belirtilirken, inşaatın bu sürede bitmesi imkansız görünüyor.

İLK DEĞİL

Marmara Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıl aynı durum İşletme Fakültesi için geçerli olmuş, fakülte inşaatı yıl içinde tamamlanmıştı.

DAHA FAZLA