Market sahibi 13 yaşındaki çocuğu istismar etti

Market sahibi 13 yaşındaki çocuğu istismar etti

Ankara'da bir market sahibinin 13 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu öğrenildi. Çocuğun olayı annesine anlatmasının ardından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Ayrancı Mahallesi'ndeki bir marketin sahibi olan ve soyadı öğrenilemeyen Mustafa isimli kişinin, 13 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu öğrenildi. 2 hafta önce alışveriş yapmak için markete giden çocuğu istismar ettiği belirtilen kişi, attığı mesajlarla da istismara devam etti. Çocuğun olayı annesine anlatmasının ardından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

Kızının güvenliği için isminin açıklanmasını istemeyen E., istismar sonrası çocuğun aktardıklarını şöyle anlattı: "Çocuğum bakkala çikolata almak için gitti. Çikolata reyonundayken marketin sahibi tacizde bulunmuş. Kızım kasaya ödeme yapmaya gittiğinde 'Telefonumu bulamıyorum beni bir çaldırabilir misin' demiş. Kızımda çaldırmış. Ondan sonra marketten tam ayrılırken de 'Gece canın sıkıldığı zaman arayabilirsin, mesaj atabilirsin' demiş. Bunun üzerine iki hafta geçti ve çocuğum bana bir şey söylemedi. Ayın 17'sinde bu erkek, pazar günü öğle saatlerinde 'Selam' diye bir mesaj atıyor. Çocuğum korkup engelliyor. Sonrasında bana söyledi. 'Anne böyle bir olay vardı. Ben sana söylememiştim. Bugün de mesaj attı ben engelledim' diye. Sonra dedim ki kızım engeli kaldır yazışalım. Adamın o kadar kişiyi taciz ettiği belli ki kızımın ismini farklı kaydetmiş başta tanımadı. Devamında cinsel içerikli mesajlar atmaya başladı."

'13 YAŞINDA OLMAN SENİ TANIMAMA ENGEL DEĞİL' DİYEREK TACİZE DEVAM ETMİŞ

Jinnews'ten Habibe Eren'in haberine göre, çocuğun 13 yaşında olmasını ısrarla söylemesine rağmen istismarcının mesaj atmaya devam ettiğini aktaran E., "Nerede yaşadığımızı sordu. 'İstanbul' dedik. 13 yaşında olduğunu sürekli bastırmamıza rağmen her mesajda cinsel tacizde bulundu. 'Rahatsız oluyorum' dememize rağmen yazmaya devam etti. Sonrasında pazartesi yazmaya bir başladı ve devamı geldi. Tabii biz artık Ayrancı'da oturduğumuzu söyledik. Çocuğun profil resmini de koyduk. Resmini görmesine rağmen tacize devam etti. Çocuğum '13 yaşındayım' diyor. Adam da 'Maalesef ama bu seni tanımama engel değil' diye tacize devam ediyor" dedi.

İstismarcı erkeğin senelerdir oturdukları mahallede esnaflık yaptığını söyleyen E., "Eminim bu mahalledeki başka çocuklara da tacizde bulundu. Çocuklarımız korktuğu için söyleyemiyorlar. Ben psikologlarla görüştüm. Acaba çocuğum neden sakladı diye. 'Çok normal bunu saklaması' dedi. Ailelere tavsiyem çocukları korkutmamak gerekiyor ki bize açılabilsinler. Ben çocuğumla arkadaş gibi olmama rağmen iki hafta sonra tacizci tekrar mesaj attığında bana söyleyebildi. Açıkçası daha ileriye de gidebilirdi daha kötü sonuçlar da olabilirdi fark etmeseydik. Çocukları çok kasmadan ve sıkmadan onlara yaklaşmak gerekiyor" diye konuştu.

İSTİSMARCI GÖZALTINA ALINDI, SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını aktaran E., savcının kendisine şüphelinin dün gözaltına alınacağını söylediğini ancak sabah marketin önünden geçerken marketin açık olduğunu dile getirdi. Bugün de kendisini Kavaklıdere Karakolu'ndan bir polis memurunun aradığını belirten E., "Savcı, hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttı. Onun için kızımın ve benim imzamız gerekiyormuş. Karakola gitmemiz söylendi. Ben de 'ifade için çağrılacaktı ne oldu dedim'. 'Yeni aldık ifadesini avukatı ile beraber burada daha ifadeye başlamadık' dedi. Gözaltına alınır mı bilmiyorum ama telefonuna el konulacaktı. Karakola götürdüğüm kağıtta 'telefonuna el konulacağı' yazılıyordu" dedi.  

Şüphelinin gözaltına alındığı, ifadesinin ardından ise savcılığa sevk edildiği öğrenildi.

DAHA FAZLA