Market çalışanı gencin isyanı: 'Sen pirzola yerken ben simit yer miyim?'

Market çalışanı gencin isyanı: 'Sen pirzola yerken ben simit yer miyim?'

Market çalışanı genç, ekonomik sıkıntılar sebebiyle isyan etti. Gencin "Sen pirzola yerken ben simit yer miyim? Böyle bir hak, hukuk var mı?" sözleri sosyal medyada gündeme oturdu.

AKP hükümeti her ne kadar inkar etse de Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla her geçen gün daha da yakıcı hale gelen ekonomik kriz, yurttaşları geçim derdiyle yaşam arasında sıkıştırmaya devam ediyor.

Halk TV muhabirine konuşan market çalışanı genç, ekonomik sıkıntılar sebebiyle isyan etti.

Genç, yaşam şartlarının zorluğundan bahsederken, "Sen pirzola yerken ben simit yer miyim? Böyle bir hak, hukuk var mı?" dedi.

Sosyal medyada gündeme oturan genç şunları söyledi:

"Bir 5 litrelik yağ 61 lira. Ben market personeliyim. Bu 61 lira olan yağ 2021’de 70 liraya kadar çıkacak. Daha önce ‘Simit yiyin’ demişlerdi. Ben simit yiyeyim sen ne yiyeceksin? Sen pirzola yerken ben simit yer miyim? Böyle bir hak hukuk var mı? Ben pantolon alırken 5 defa düşünüyorum. Bir 400 gram mama 65 lira. Açlık sınırı diyorlar, ne vereceksin bebeğe çoluğa çocuklara. Ben markete girince 100 liradan aşağı çıkamıyorum. Onun haricinde giyim kuşamın… Kendine bakamıyorsun, sosyal faaliyetin yok. Ben Tuzla’da oturuyorum, hastaneye geldim. Hastaneye gelmişken şuraları bir göreyim dedim. Millette alım gücü yok."