Mardin'de yaşayan kadını Beyoğlu AKP üyesi yaptılar

Mardin'de yaşayan kadını Beyoğlu AKP üyesi yaptılar

Mardin’de köyde yaşayan bir kadın, HDP'ye üye olmak isterken 6 yıldır AKP Beyoğlu İlçe Teşkilatı'nın üyesi olduğunu öğrendi. Kadının talebine rağmen AKP kaydı silmedi.

AKP'nin bir çok kişiyi haber vermeden partiye üye ettiği haberlerine bir yenisi daha eklendi. AKP Beyoğlu İlçe Teşkilatı'nın haberleri olmadan bazı kişileri üye olarak partiye kaydettiği ortaya çıktı.

Mardin’in Derik ilçesine bağlı bir köyde yaşayan 48 yaşındaki E.E. adlı kadın, HDP Mardin İl Örgütü'ne giderek üyelik başvurusu için elektronik sistem üzerinden siyasi parti üyeliğini sorgulattı. 

E.E., yaptığı sorgulamada bugüne kadar hiçbir partiye resmi bir başvurusu olmamasına rağmen haberi olmadan 2012 yılından bu yana AKP Beyoğlu İlçe Teşkilatı üyesi olduğunu gördü.

HDP resmi üyelik başvurusunda bulunduğu sırada, 6 yıldır AKP Beyoğlu İlçe Teşkilatı'na üye olarak kaydedildiğini öğrendi.

KAYDINI NOTERLE SİLDİRDİ

6 yıldır AKP Beyoğlu üyesi olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşayan E.E., üyeliğinin düşürülmesi için ilk önce AKP Beyoğlu İlçe Teşkilatı'na dilekçe gönderdi. Uzun bir süre beklemesine rağmen üyeliği silinmeyen E.E.,  bunun üzerine notere gitti. Burada üyeliğinin kendisinden habersiz yapıldığını belirten E.E., üyeliğinin düştüğünün görülmesi için hazırlattığı istifanameyi AKP teşkilatına gönderdi.

'AKP İLE ANILMAK UTANÇ VERİCİ'

Mezopotamya Ajansı'ndan Ahmet Kanbal'ın ulaştığı kadın, AKP'yle anılmasından utanç duyduğu için isminin gizli kalmasını istedi.

Bugüne kadar AKP'nin herhangi bir binası önünden dahi geçmediğini dile getiren E.E., "Daha Mardin’deki AKP binası nerede onu bile bilmem. Bilme gereği de duymuyorum. Çünkü AKP’nin adının olduğu bir yer ile anılmak hayatta karşılaşabileceğim en kötü şey. Hangi hakla kimlik bilgilerimize ulaşıp da böyle bir üyelik işlemini gerçekleştirebiliyorlar?" diye sordu.

Yapılanın hatalı bir işlem değil, 'suç' olduğunu vurgulayan E.E., "Köyde yaşıyoruz diye fark edeceğimizi düşünmemiş olmalılar. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum” dedi. 

‘HİÇ GİTMEDİĞİM YERE ÜYE YAPMIŞLAR’

Beyoğlu’nun neresi olduğunu dahi doğru düzgün bilmediğini dile getiren E.E., “2014 yılında İstanbul'a gittim. Sadece geçtim gibi bir şey. Ondan sonra bir daha da gitmedim. Nasıl oluyor da hiç gitmediğim bir yerde hakkımda böyle bir şey yapabilirler? Kim yapmış, nasıl yapmış bir cevap vermediler. Yönetimin toplanması gerektiğini falan söyleyince, notere gidip istifaname yazmamı söylediler. Bu durum hangi hukukta var? Benim gibi çok insanı böyle haberi olmadan üye yaptıklarına inanıyorum. İktidardaki parti olduğu için bir sonuç elde edeceğimize inanmadık ve suç duyurusunda bile bulunmadık" diye konuştu.