Mardin'de kayyum, tarihi Baranlar Konağı'nı satıyor

Mardin'de kayyum, tarihi Baranlar Konağı'nı satıyor

Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi, 30 taşınmazın ardından belediyeye ait tarihi Baranlar Konağı’nı da satışa çıkardı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne 19 Ağustos 2019’da yeniden kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman ve yönetimi, 30 taşınmazın ardından bir taşınmazı daha satışa çıkardı. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Artuklu’nun Şehidiye Mahallesi’ndeki 3 katlı ve 341,56 metrekare büyüklüğündeki tarihi Baranlar Konağı ikinci kez kayyum tarafından satışa çıkarıldı. Satış için 2 Haziran’da Büyükşehir Belediyesi binasında ihale yapılacak. Tarihi konak için 2 milyon 100 bin TL muhayyen bedel belirlendi.

Yeni Yaşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, konağın satışına ilişkin verilen ilanda, “İstekliler taşınmazı ihalenin yapılacağı adreste Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığ’ına gelerek mesai saatleri içerisinde görmek isteyebilecektir” denildi.

Konak ile ilgili 9 Mart’ta da 2 milyon 850 bin TL muhayyen bedel belirlenerek, satış kararı alınmıştı. Ancak, konağa alıcı çıkmaması üzerine ihale iptal edilmişti. Konağın gerçek değerinin 6 milyonun üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Konak’ta restorasyon çalışması da halen devam ediyor.