Mardin kayyumu borçlarına karşılık cami, okul ve trafo sattı

Mardin kayyumu borçlarına karşılık cami, okul ve trafo sattı

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne atanan kayyum, biriken borçlara karşılık bir cami ve bir okulu Hazine ve Maliye Bakanlığına, bir elektrik trafosunu ise elektrik şirketine sattı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi 2021 yılının ilk belediye meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda kayyum döneminde 1 milyar 180 milyon lira borçlandırılan belediyenin elektrik trafosu Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (DEDAŞ) devredilmesine karar verildi.

Kayyum döneminde DEDAŞ, borçları gerekçe göstererek vatandaşın elektriklerini sık sık kesmişti. Mezopotamya Ajansından Ahmet Kanbal’ın haberine göre; Mardin Şehirlerarası Otogarı’nda bulunan ve belediyeye ait 1600 KVA’lık trafoyu 218 bin 423,48 lira bedel ile devretti.

Belediye meclisi toplantısında vergi borçları için de bir karar alındı. Karar kapsamında Artuklu ilçesi Diyarbakırkapı Mahallesi’nde bulunan Sadık Yay Cami ve müştemilat olan taşınmaz ile Artuklu ilçesi Saraçoğlu Mahallesi’nde bulunan Kocatepe İlkokulu olan taşınmaz satıldı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığına satışı yapılan taşınmazlar ile ilgili alınan kararda, “Mardin Büyükşehir Belediyesinin vergi borcuna karşılık Maliye Bakanlığına satılmasına karar verildi” denildi.