Mansur Yavaş'tan hakkındaki iddialara yanıt

Mansur Yavaş'tan hakkındaki iddialara yanıt

Mansur Yavaş, kendisi hakkında hapis cezası talebiyle düzenlenen iddianameye yanıt verdi. Yavaş, "Demokrasi hayatımızın en alçak ve en ahlaksız saldırısıyla karşı karşıyayız" dedi.

CHP tarafından 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Mansur Yavaş, kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili açıklama yaptı. Hakkında, 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iddia edilerek, "görevi kötüye kullanma", "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlamaları yöneltilen Yavaş, "Demokrasi hayatımızın en alçak ve en ahlâksız saldırısıyla karşı karşıyayız" dedi.

 

Yavaş, kendisi hakkındaki iddialarla ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Demokrasi hayatımızın en alçak ve en ahlâksız saldırısıyla karşı karşıyayız. Sn. Ömer Çelik'in merakını yarın basın toplantısıyla gidereceğim. Bir seçim kaybetme telaşının insanları siyaseten ne kadar küçülttüğünü bütün kamuoyu yarın öğrenecek" ifadelerine yer verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Yavaş'ın avukatlığı döneminde sahte bir senetle icra takibi yaptığına ilişkin davada 1 yıla kadar hapis cezası almasının gündemde olduğunu dile getirerek, bunun belediye başkanlığı yapmasına engel oluşturacağını öne sürmüştü.