Mansur Yavaş: 'Melih Gökçekli yıllar Ankara için kayıptır'

Mansur Yavaş: 'Melih Gökçekli yıllar Ankara için kayıptır'

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, “Melih Gökçekli yıllar Ankara için kayıptır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, yerel seçimi en az yüzde 52 oyla kazanacağını belirterek, "Gökçekli yıllar, Ankara için kayıptır. Sadece 5 milyar lira Ankapark'a gitti. Otopark, billboard, hafriyat gelirlerindeki kayıplara bakarsak 10 milyar lira çöpe gitti. Bu parayla ucuz su ve ulaşım olurdu" dedi.

'10 MİLYAR LİRA ÇÖPE GİTTİ'

Ankara’nın iyi yönetilmediğini söyleyen Mansur Yavaş devamında "2014 seçiminde, bana oy vermeyen seçmenlerin seçtikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Ankara'nın yaklaşık 10 milyar lirasını heba ettiğini görüyoruz. Verdiğiniz oyun vebali vardır. 2014'teki seçimde Melih Gökçek'e oy vermekle fakir-fukaranın ulaşımı da suyu da pahalıya mal oldu. Sadece 5 milyar lira Ankapark'a gömüldü. Otopark, billboard, hafriyat gelirlerindeki kayıplara bakarsak 10 milyar lira çöpe gitti. İki seçim kaybettim ama ülkeye çok şey kattığımı düşünüyorum. 2009’daki projemde ‘Ankara’da turizm olacak’ dediğim zaman alay ettiler, Ankara’da ne var diye. Ama Altındağ’da bizim projelerimizi yapmaya başladılar. Hacıbayram ya da Hamamönü gibi. ‘Suda indirim’ dedik, Mustafa Tuna indirim yaptı, ‘Billboard paraları birilerinin cebine gidiyor’ dedik onları geri aldılar. ‘Otopark gelirleri’ dedik, 1 TL’ye indirildi. Hafriyat gelirimizin ne kadar olduğu rakamlarla ortaya çıktı. Bunları hesap ettiğiniz zaman aşağı yukarı Ankara’nın 10 milyar TL kaybı var. Beni seçselerdi bu 10 milyar kayıp olmayacaktı. Bunları hesap ederek oy kullanmasını istiyorum vatandaşların. " dedi.

'YÜZDE 52 OY ALACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM'

Mansur Yavaş, izleyeceği siyaseti ise şöyle anlattı:

"Ankara'da kutuplaşmış bir siyaset var. Ankara için toplumun her kesiminin bir araya gelmesi lazım. Bunu, önceki seçimde daha iyi anlatabilseydik yüzde 50'yi bile aşardık. Seçimde bir güç birliği yapıyoruz. Allah'ın izniyle seçimi kazanacağım. Bunun için en az yüzde 52 oy alacağımı tahmin ediyorum. Seçimi kazanacağımdan da eminim."

'SANDIK GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMALIYIZ'

2014 seçiminde yapılan bazı hataların bu seçimde yapılmamasının öncelikleri arasında olduğunu belirten Mansur Yavaş, sandık güvenliğine ilişkin şunları kaydetti:

"Geçen seçimde ilk defa bir araya geldiğimiz için koordinasyon hatası ve eksikliklerimiz oldu. Bunların neler olduğunu biliyoruz. 'Keşke şunu şöyle yapsaydık' dediğimiz konular var. Şimdi onların ne olduğunu biliyoruz ve buna göre planlama yapacağız. Bunların başında sandık güvenliği geliyor. Şunu itiraf etmeliyim ki, geçen seçimlerde sandık güvenliği konusunda başarılı olamadık. Mükemmel bir organizasyon planlıyoruz. Sistemi dijital ve manuel kontrol edecek bir yazılım hazırlıyoruz. İki saat içinde seçim sonuçlarını öğrenmiş olacağız. Kesinlikle kaçak olmayacak. Sistemin kuruluş ve işleyişiyle ilgili olarak genel başkanımızdan bu konuda yetki de isteyeceğim. Sandık hileleri, sandıklara sahip olamama gibi gerekçelerle insanlar sandığa gitmiyor. İnanın bu seçimlerde buna fırsat asla verilmeyecek. Sizler oyunuzu gönül rahatlığıyla kullanın. Seçmenimiz, gençlerimiz sandıklara sahip çıkacaktır."