Mansur Yavaş: Belediyenin gelirleri Osmanlıspor'a verildi

Mansur Yavaş: Belediyenin gelirleri Osmanlıspor'a verildi

CHP ve İYİ Parti'nin Ankara'daki ittifak adayı Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında, belediyenin gelirlerinin OSmanlıspor'a verildiğini kaydetti.

Tele1'de İsmail Dükel'in "Haberin içinden" programına konuk olan Mansur Yavaş, Ankara'nın hafriyat gelirlerinin Osmanlıspor'a verildiğini söyledi.

CHP ve İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş, katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yavaş, AKP'nin Ankara adayı Özhaseki'nin, "Sırtımızı yaslayacağımız bir ağa var, o ağayı da siz biliyorsunuz, Erdoğan" sözlerine, “Benim ağam millet, Ankaralılar. Kendi yeteneklerimize güveniyoruz” diyerek cevap verdi.

Yavaş, "Ankara için yasa gereği gerekirse üst yetkili cumhurbaşkanına müracaat ederiz" diyen Yavaş, "Biz de yetkimizi sonuna kadar kullanacağız. 'Ağamız var', Sayın Cumhurbaşkanı'nı kast ediyor. 17 yıldır AKP iktidarı var belediyede. Metro bile yapılmadı. Aynı partiden olmasına rağmen bile sorun var. O zaman muhalefet seçime girmesin mi? Bu zatlar kendileri iktidarda olduğunda kendileri azınlık olduğu dönemler de oldu. 'Mansur Yavaş'ınkini Cumhurbaşkanı uygulamaz' demek istiyor. Cumhurbaşkanı da Ankaralının iradesini yok saymaz" şeklinde konuştu.

'GELİRLER BELEDİYEYE VERİLSEYDİ KAYNAK OLUŞURDU'

"Bize 'Kaynak nereden bulacaksınız?'diye soruyorlar" diyen Yavaş,"Hafriyat gelirleri Osmanlıspor'a verildi. Günlük 15-20 milyar TL gelir vardı oradan. Billboard gelirleri vardı. Bunlar belediyelere verilseydi kaynak oluşurdu" ifadesini kullandı.