Mansur Yavaş: Belediye şirketlerini tasfiye edeceğiz

Mansur Yavaş: Belediye şirketlerini tasfiye edeceğiz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş belediye şirketlerini tasfiye edeceklerini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş belediye şirketlerini tasfiye edeceklerini açıklayarak, “Belediye şirketlerinin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdim. Yeni yönetim kurulları değiştikten sonra tasfiye edeceğiz” dedi.

Yavaş şirketlerde çalışan işçilerin işsiz kalmayacağını da söyleyerek, “ Hiçbir şekilde işçi çıkartmadan, o işçilerin devrini sağlayarak bunu yapacağız. Şirketlere ihale vermek suretiyle onların da başkalarına ihaleye vermesinin önüne de geçiyoruz. Bunu da açıkça söyleyeyim. Bunun çalışmasına da başladık” diye konuştu.

‘KİMSE BU YETKİYİ ALAMAZ’

AK Parti ve MHP grupları ilk günkü (13 Nisan) Belediye Meclisi Toplantısı’nda belediye şirketlerinin genel kurul üyelerinin Belediye Meclisi tarafından belirlenmesi için önerge vermiş ve Belediye Başkanı Yavaş bunu reddetmişti. AK Parti ve MHP grupları önergeyi bugün tekrar verdi. Yavaş, önergenin mevzuata aykırı olduğunu belirterek ikinci kez reddetti. Yavaş, “Belediye başkanının yetkisini, temsil yetkisini kimse alamaz. Bunu bana Ankara halkı vermiştir” dedi.
Yavaş dünkü toplantı tutanağının özetini oylamaya açmak istedi ancak AK Parti ve MHP Grubu buna itiraz etti. Yavaş, “Maddi hata varsa düzeltelim yoksa oylamaya geçelim. Şikayet edebilirsiniz ama zarar eden şirketlerin yöneticilerinin devam etmesi isteniyor. Beyler temsil yetkimi elimden almanızın anlamı nedir? Kimse bunu alamaz, bana bunu Ankara halkı vermiştir” diye konuştu. Ardından dünkü toplantıya ilişkin tutanak metni oy çokluğuyla kabul edildi.

BELEDİYE, ASKİ VE EGO RAPORLARI

Bugünkü oturum, yarın saat 18 00’de toplanmak üzere kapatıldı. Belediye Meclis’inde bu ay Ankara Büyükşehir Belediyesi 2018 Yılı Faaliyet Raporu ve Belediye Denetim Komisyonu Raporu, ASKİ ve EGO’nun 2018 yılı faaliyet raporları ve kesin hesap raporları görüşülecek.