Mansur Yavaş, AKP'li Özhaseki'nin kayınbiraderini görevden aldı

Mansur Yavaş, AKP'li Özhaseki'nin kayınbiraderini görevden aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, AKP’nin adayı Mehmet Özhaseki’nin kayınbiraderi olan EGO Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Sarıgül'ü görevden aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP’nin Büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki’nin kayınbiraderi olan Elektrik Gaz Otobüs (EGO) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Sarıgül'ü görevden aldı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Sarıgül, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'nin kayınbiraderi ve eşi Neşe Sarıgül'ün erkek kardeşiydi. Sarıgül, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu.

Yavaş daha önce de AKP'li Mehmet Özhaseki'nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, Ekmek Fabrikası Genel Müdürlüğü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) yönetim kurulu üyesi Refik Tuzcuoğlu'nu belediyedeki görevinden almıştı. Tuzcuoğlu, seçim öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreterlik görevine getirilmişti.

BİRÇOK İSİM GÖREVDEN ALINDI

Belediyede Teftiş Kurulu Başkanı İsmail Erdoğan'ın yanı sıra Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı İsmail Yeşilyurt, Hukuk Müşaviri Veysel Kazan, Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar görevden alındı.