Manisa’daki çevre katliamında 8 işçi zehirlendi

Manisa’daki çevre katliamında 8 işçi zehirlendi

Manisa’da yaşanan çevre katliamı sonucu 8 işçi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Manisa’da faaliyet gösteren üç fabrika, Muradiye ilçesine bağlı Karaali Köyü’nün içinden geçen sulama kanalına siyanür ve sülfür atıklarını bıraktı. Köylülerin tarımsal sulamada kullandıkları söz konusu kanalın yakınında faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan 8 işçi ise yayılan gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

HAYATİ TEHLİKESİ OLAN İŞÇİLER VAR

Muradiye Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren üç fabrikanın tarım sulamasında kullanılan kanala siyanür ve sülfür atıklarını bırakması sonucu, çevredeki fabrikalarda çalışan 8 işçi zehirlenerek Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan işçiler arasında hayati tehlikesi olan işçiler olduğu belirtildi.

BÖLGE BOŞALTILIYOR

Vegazete’den Hülya Kılınç ve Tunay Aktaş’ın haberine göre, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) yaptığı incelemelerde gaz ölçümlerinin yasal limitlerin üzerinde olduğunun tespit edilmesi sonucu bölgenin boşaltılmasına karar verildi. Bölgede faaliyet gösteren fabrikalarda ise üretimin durdurulduğu aktarıldı.

Sulama kanalındaki zehirli suyu içen hayvanların hızlıca öldüğü aktarılırken, bölgede can güvenliği riski olduğu vurgulandı. Yaşanan felaketin yalnız Karaali bölgesini değil, kanalın bağlandığı Gediz Nehri ile Gediz ve Menemen Havzalarını etkilediği belirtildi.

“OVAYA ACIMIYORLARSA İNSANLARA ACISINLAR”

Karaali Köyü’nde çiftçilik yapan Suat Kabak, kanala zehirli atıkların bırakılması sonucu akşam saatlerinde köye ağır bir kokunun yayıldığını ifade etti. Kabak, “Akşam fabrikada 8 kişi zehirlendi, ovaya acımıyorlarsa insanlara acısınlar. Bağlarımızı sulamak zorundayız, bu su hem ürünleri kurutuyor hem topraklarımızı zehirliyor. Yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA