Manisa'da bir kışlada yine gıda zehirlenmesi: Çok sayıda asker hastaneye kaldırıldı

Manisa'da bir kışlada yine gıda zehirlenmesi: Çok sayıda asker hastaneye kaldırıldı

Manisa'da 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan çok sayıda asker hastaneye kaldırıldı.

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda, akşam yemeğinin ardından çok sayıda asker rahatsızlandı. Askerler zehirlenme şüphesi ile Kırkağaç, Akhisar ve Soma’daki hastanelere dağıtılırken, bir hasta kırmızı kodla, acil müdahale edilmesi gereken hasta olarak kodlanmış durumda.

Askerlerin akşam yemeğinde etli sebze yemeği ve pilav yediği belirtilirken, zehirlenmenin; etin hijyen kurallarında saklanmadığı ve pişirilmediği durumlarda ortaya çıkan Salmonella bakterisinden olduğu düşünülüyor. Soma’daki özel bir hastaneye şu ana kadar 7 asker bırakılırken, hastane koşulları daha fazla asker için hazırlanıyor.

Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Tugayı’na, Rota isimli yemek firmasının yemek verdiği belirtilirken; aynı firma kısa süre önce, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığı’nda 1046 askerin zehirlendiği ve 1 askerin hayatını kaybettiği zehirlenme vakası ile gündeme gelmişti.

DAHA FAZLA