Manisa'da 5,4'lük deprem: Birçok ilde hissedildi!

Manisa'da 5,4'lük deprem: Birçok ilde hissedildi!

Depremin, Manisa Akhisar'a 13.6 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 7 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi.

Saat 22.22 sularında merkez üssü Manisa'nın Akhisar ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Ege, İç Anadolu, Marmara, ve Trakya'da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nden edinilen bilgilere göre depremin, Manisa Akhisar'a 13.6 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 7 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi.

Depremin ardından Akhisar’da vatandaşlar sokağa çıktı. Depremle ilgili can kaybı ve yaralanma bilgisi ulaşmadı.

ARTÇILAR SÜRDÜ

Akhisar’daki ilk depremin ardından 4.4 ve 3.7 büyüklüğünde saat 22:25 ve 22:34’de olmak üzere iki artçı sarsıntı meydana geldi. Daha sonra saat 22:48’de Kırkağaç’ın Karakurt mevkiinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Akhisar’da da saat 22:57’de 3.7, saat 23’de 3.4 ve saat 23:14’de 3.4 büyüklüğünde olmak üzere üç büyük artçı deprem daha kaydedildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

İstanbul Valiliği, depremin İstanbul’da da hissedildiğini, ancak deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmediğini açıkladı. 

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 “AFAD Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre saat 22:22’de Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun.”

ABD JEOLOJİ ÖLÇÜM KURUMU: DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ KIRKAĞAÇ

Öte yandan Reuters’in haberine göre ABD Jeoloji Ölçüm Kurumu USGS, depremin büyüklüğünün 5.6 ve merkez üssünün Kırkağaç olduğunu bildirdi.