Manisa'da 5.1'lik deprem: 23 Ocak'taki depremde hasar gören bina yıkıldı!

Manisa'da 5.1'lik deprem: 23 Ocak'taki depremde hasar gören bina yıkıldı!

Manisa'da saat 14.26 sularında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kırkağaç'ın Karakurt Mahallesi'nde 23 Ocak'taki depremde hasar gören bina yıkıldı.

Manisa'da saat 14.26 sularında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana gedli.

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, merkezi Manisa Kırkağaç olan 5.1 büyüklüğünde deprem gerçekleştiği belirtildi. Depremin derinliğinin 11.8 km olduğu açıklandı.

Ayrıca deprem İzmir ve İstanbul'dan da hissedildi.

Kandilli Rasathanesi, Manisa’daki depremle ilgili yaptığı ikinci ‘revize’ açıklamasında ise depremin büyüklüğüne ilişkin bulgularını değiştirmedi. İkinci açıklamada, depremin derinliği 9.1 km olarak değiştirildi.

AFAD ise, depremin büyüklüğünün 4.8 olduğunu açıkladı. Açıklamada, "Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde saat 14.26’da 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir" denildi. AFAD, "Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki  deprem sonrası, an itibarıyle, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" bilgisi de verdi.

ÖNCEKİ DEPREMDE HASAR GÖREN BİNA YIKILDI

Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Ancak Manisa Kırkağaç’a bağlı Karakurt Mahallesi Muhtarı İdris Kat, 23 Ocak’ta Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğündeki depremde hasar gören bir binanın yıkıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Manisa'daki depreme dair, "Depremde herhangi bir hasar meydana gelmedi" dedi.