Manchester Üniversitesi'ndeki işgal eylemi devam ediyor

Manchester Üniversitesi'ndeki işgal eylemi devam ediyor

Manchester Üniversitesi'nin Owens Park yerleşkesindeki bir binayı işgal eden öğrenciler, kiralar yüzde 40 azaltılana kadar mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

İngiltere’deki Manchester Üniversitesi öğrencilerinin yüksek kiralara karşı başlattıkları işgal eyleminde altıncı gün geride kaldı.

Fallowfield’daki Owens Park yerleşkesinde bulunan bir binayı işgal eden öğrenciler, üniversite yönetimini “kâr hırslarını öğrencilerin önüne koymakla” suçluyor. Üniversitelilerin talepleri arasında, kiraların yüzde 40 azaltılması, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının psikolojik olarak yarattığı tahribat karşısında desteğin artırılması gibi maddeler bulunuyor. 

'YÜZDE 5 KİRA İNDİRİMİ KABUL EDİLEMEZ'

“Kira eylemi” adıyla örgütlenen bir grup öğrencinin liderlik ettiği işgal eyleminde binaya, “Öğrencileri ve çalışanları kârınızın önüne koyun” pankartı asıldı. İşgalin altıncı gününde, üniversite yönetiminin sadece iki haftalık (yüzde 5) kira indirimi teklifi sunmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen üniversiteliler, talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.