Manavgat'ın Ulualan Bölgesi, golf alanı yapımı için ranta açılıyor

Manavgat'ın Ulualan Bölgesi, golf alanı yapımı için ranta açılıyor

Manavgat’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2 kilometrelik sahili önünde yer alan Ulualan Bölgesi’nin golf alanı yapımı için planlamasına tepkiler büyüyor.

Manavgat’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2 kilometre’lik sahili önünde yer alan Ulualan Bölgesi’nin 4 kişiye golf alanı yapımı için planlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 30.11.2018 onaylı planına göre , Manavgat’ın Ulualan Bölgesi’nde 3 tanesi konaklamalı 75 hektar, 1 tanesi konaklamasız 55 hektar olmak üzere 4 ayrı parça halinde yaklaşık 280 hektarlık alanı, sadece “golf alanı” kullanımlarına tahsis edilecek.

Antalya Gündem'den Ayfer Şimşek'in haberine göre, Ulualan’ın golf alanı olarak değil, sosyal donatı alanları, yat limanı ve tekne çekek yeri ve bölgesel ihtiyaçlar dikkate alınarak, planlanmasını isteyen Manavgat halkı, bakanlığı hatadan döndürmek amacıyla harekete geçti. Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in önderliğinde toplanan sivil toplum kuruluşları, “Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu” nu oluşturdu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen konuyla ilgili "“Manavgat tarihinin en önemli ve geleceğimizi ilgilendiren çok önemli bir karar arifesindeyiz. Bugüne kadar bu alanı koruduk. Oranın milli emlak arazileriyle, belediyenin yerleriyle, özel mülkiyetleriyle bütüncül bir plan çalışmasıyla değerlendirilmesi gerekiyor. Yetkili mercilere müşterek hareket ettiğimizi gösterebilirsek, halkımızın hassasiyetlerini ve önceliklerini doğru aktarabilirsek burayla ilgili yeniden bir değerlendirme çalışması yapılabilir. Böylesine yaptık oldu denirse, bu kent halkı küser. Golfe de karşı değiliz, ama bu alanın 4 kişiye tahsis edilmesi yanlış. Bunu çözemezsek hesabını bu kente veremeyiz. Benim temsil ettiğim koltukta oturmamın bile anlamı kalmaz. Orası bu kentin geleceği. Kaybettiğimizde şamdanla arasak bulamayacağımız bir yer orası.  Amacımız ayak direme, cephe oluşturmak değil. Amacımız el birliğiyle önemli kabul ettiğimiz bir konuyu üst ölçekte ilgili kurumlara anlatabilmek” şeklinde konuştu.

 

DAHA FAZLA