Maltepe Belediyesi’nden yurttaşların telefonlarına SMS: Çalışanları engelliyorlar

Maltepe Belediyesi’nden yurttaşların telefonlarına SMS: Çalışanları engelliyorlar

Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlanamayan Maltepe Belediyesi’nde grev çıkan işçilerle ilgili Maltepeli yurttaşların cep telefonlarına SMS yoluyla bir mesaj gönderildi. Mesajda, greve çıkan işçilerin içindeki bir grubun, grev sürecinde çalışacak işçilerin engellendiği iddia edildi. İşçiler bu iddiayı yalanladı.

İleri Haber

Maltepe Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sebebiyle işçiler greve çıktı. Belediye bugün, grev sürecinde çalışacak işçilerin ve araçların engellendiğini iddiasını içeren bir açıklama yayınladı. Açıklamayı SMS yoluyla da yurttaşlara gönderen belediyenin açıklamasında “Saygı ile yaklaştığımız grev sürecinde emekçilerimizin alın terinin arkasına saklanan art niyetli bir grup tarafından, mesaisini sürdürmek isteyen emekçilerimiz ve evsel atıklar için görev alacak araçlarımız engellenmektedir. Gerekli tutanak ve görüntüler alınmış olup, yasal süreç başlatılması adına başvurular yapılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

 

Açıklamaya sosyal medya hesabından yanıt veren DİSK üyesi Alkan Oduncu ise “Açıklayayım; greve çıkılacağını öngörerek sırf grevde çalıştırmak için 2 hafta önce 60 kişi işe aldılar ve bu amaçla aldıklarını itiraf ettiler. İşkur’un grev sırasında zorunlu çalışacaklar listesinde adı olmayan kimseyi çalıştırmıyoruz, bu arkadaşlar da dahil. Durum budur” dedi.