Maltepe Belediyesi'nde Fen İşleri ve  Park ve Bahçe İşleri işçileri de iş bıraktı

Maltepe Belediyesi'nde Fen İşleri ve Park ve Bahçe İşleri işçileri de iş bıraktı

Maltepe Belediyesi'nde Temizlik İşleri işçilerinden sonra Fen İşleri ve Park ve Bahçe İşleri işçileri de iş bıraktı.

İleri Haber

Maltepe Belediyesi'ndeki uygulamalardan dolayı Temizlik İşleri işçilerinden sonra Fen İşleri ve Park ve Bahçe İşleri işçileri de iş bıraktı.

Maltepe Belediyesi’nin taşeron şirketi MATAŞ'ın işçileri, toplu iş sözleşmesinin hükümlerinin yerine getirilmediği ve haksız işten çıkarmalar yapıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlatmıştı. İş bırakan Temizlik İşleri işçilerine Fen İşleri ve Park ve Bahçe İşleri işçileri de katıldı.

Maltepe Belediyesi bünyesinde çalışan bir sendika yöneticisi ve ona destek veren 3 temizlik işçisinin işten çıkarılması üzerine şantiyede başlayan eylemler belediye önünde devam etti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası ile belediyenin saat 15:00’deki görüşmesi kalabalık bir işçi toplamıyla beklenirken, işçilere birçok kurum eylem alanında destek verdi. Görüşmenin yapıldığı sırada işçiler sık sık "Zafer direnen emekçinin olacak", "Sözleşme hakkımız söke söke alırız" sloganları attı.

11 Ekim’de patron-temsilci iş birliğiyle işten çıkarılan Valfsan metal fabrikasında çalışan Birleşik Metal İşçileri Sendikası (BMİS) üyesi işçileriyle, Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Örgütü üyeleri de Maltepe Belediyesi işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

BELEDİYE İŞÇİLERİ NE TALEP EDİYOR?

Direnişe hep birlikte devam etme kararı alan Maltepe Belediyesi işçilerinin talepleri şu şekilde:
-İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi uygulansın.
-İşten atılan 3 işçi geri alınsın.