Mali'de iki helikopter havada çarpıştı, 13 Fransa askeri öldü

Mali'de iki helikopter havada çarpıştı, 13 Fransa askeri öldü

Mali'deki bir operasyon sırasında meydana gelen kazada iki helikopter havada çarpıştı, 13 Fransa askeri hayatını kaybetti.

Mali'de, cihatçı örgütleri hedef aldığı belirtilen bir operasyonda iki helikopterin havada çarpışması sonucu 13 Fransız askeri öldü. Pazartesi günü meydana geldiği açıklanan olayın, Fransız ordusunda yakın tarihte yaşanan en büyük kazalardan biri olduğu belirtiliyor.

Kazadan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen ve Twitter hesabından açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ''Bu 13 kahramanın tek bir amacı vardı: Bizi korumak" dedi.

Nedeniy henüz bilinmeyen kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. 

AFP haber ajansına konuşan Fransa Savunma Bakanlığı kaynakları Tiger tipi bir taarruz helikopterinin, Cougar tipi bir askeri nakliye helikopteriyle çarpıştığını söyledi.

MALİ'DE ÖLEN ASKER SAYISI 38'E ÇIKTI

Fransa, 2013'te Mali'nin kuzeyinde birçok bölgeyi ele geçiren radikal İslamcılara karşı askeri operasyon başlatmış ve Mali'ye binlerce asker göndermişti. Mali ordusu bu tarihten sonra militanların ele geçirdiği toprakları geri almıştı. İstikrarsızlığın devam ettiği ülkedeki şiddet bölgedeki diğer ülkelere yayılmıştı.

Fransa'nın halen Mali, Moritanya, Nijer, Burkina Faso ve Çad'da, bu militanlara karşı operasyonlara katılan 4500 askeri bulunuyor.

Son kazayla, Fransa'nın Mali'ye müdahalesinden bu yana ülkede ölen Fransız askerlerinin sayısı 38'e çıktı.