Mali'de darbe girişimi iddiası: 'Cumhurbaşkanı ve kabine üyeleri tutuklandı'

Mali'de darbe girişimi iddiası: 'Cumhurbaşkanı ve kabine üyeleri tutuklandı'

Mali'de darbe girişimi olduğu iddia edildi. İddialara göre Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlardan bazıları da tutuklandı.

Mali’de ordu içerisinde bir grup askerin darbe girişiminde bulunduğu belirtilirken, Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın tutuklandığı öne sürüldü.

Reuters’ın aktardığına göre, Batı Afrika ülkesi Mali’nin başkenti Bamako’ya yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Kali kentindeki askeri üs yakınlarında silah sesleri duyulduğu, ayrıca silah seslerinin Bamako’daki başbakanlık ofisinin yakınlarında da duyulduğu belirtildi.

Ülkenin resmi televizyonu ORTM'nin Genel Müdürü Kalifa Naman da merkez ofislerinin boşaltıldığını duyurdu. Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgiye göre Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita da tutuklandı. Ayrıca Meclis Başkanı Moussa Timbine, Ekonomi ve Finans Bakanı Abdoulaye Daffe ve Dışişleri Bakanı Tieble Drame'nin de tutuklandığı gelen haberler arasında. 

Girişimin büyüklüğü henüz belli olmasa da Avrupalı bir diplomat Reuters’a yaptığı açıklamada “isyanın” ordudaki küçük bir grup tarafından “maaş anlaşmazlığı” sebebiyle yapılmış olabileceğini ifade etti. Bir Fransız askeri kaynağı da Mali’nin üst düzey ordu yetkilileri ve isyancılar arasında pazarlıkların yapıldığını söyledi.