Malatya'da Alevi evleri işaretlendi!

Malatya'da Alevi evleri işaretlendi!

Malatya'nın Paşaköşkü Mahallesi'nde 13 Alevi evi işaretlendi. PSAKD Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal saldırıya ilişkin, "Çok ciddi bir olay, 'bir meczubun ya da bir çocuğun yaptığı bir olay' olarak nitelendirilemez" dedi.

Tuğba Özer

Malatya'nın Paşaköşkü Mahallesi'nde dün gece saatlerinde kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından 13 evin kapısına çarpı işareti konuldu.

Mahalle sakinleri sabah uyandıklarında kapılarının önünde kırmızı renkte çarpı işareti gördü.Evleri işaretlenen ailelerin tedirginlik yaşadığı öğrenildi.

Söz konusu çirkin saldırıyı kimin gereçekleştirdiği ise bilinmiyor.

Pirsultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) tarafından yapılan açıklamada, "Malatya ve Ören şubeleri olarak olayın takipçisiyiz. Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerle yarın saat 12.00'da olayın yaşandığı mahallede geniş katılımlı basın açıklaması yapacağız. Açıklama ile yetinmeyip faillerin açığa çıkarılması için gereken çalışmaları yapacağız. Biz bu tür taciz ve sindirme girişimlerini daha önce de gördük. YILMAYACAĞIZ, BOYUN EĞMEYECEĞİZ..." denildi.

PSAKD Malatya  Şube Başkanı Mehmet Topal saldırıya ilişkin şöyle konuştu:

"Saat 01.00 sularında vatandaşlar köpek sesleri duyuyolrar ancak dışarı çıkmıyorlar. Sabah çıktıklarında 13 evin kapısının işaretlendiğini  görüyorlar. Bu işaretler küçük işaretler değil. Her bir çizginin uzunluğu kolumun uzunluğunda.

Evlerden biri Alevi dedesine ait. Biz bunu bir meczubun ya da bir çocuğun işi olarak görmüyoruz. Çünkü bu ülkede bu tür katliamları biz Çorum'da, Maraş'ta gördük. Kesinlikle bu olayın takipçisi oalcağız. . 

Yarın Malatya'daki demokratik kitle örgütleriyle beraber bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz olay yerinde.  Emniyet incelemelerde bulundu ancak bize herhangi bir bilgi vermedi. Gözaltı var mı bilmiyoruz. Gören kimse de olmamış. 

'HALK TEDİRGİN'

Olayın yaşandığı mahallede güvenlik kamerası yok. Sokağın girişindeki evler de Alevilere ait olmasına rağmen görünür diye işaretlenmemiş, daha içerideki evler işaretlenmiş. Halk tedirgin çünkü bu ülkede Aleviler sürekli katliamlara uğrayan bir halk. 

Bunlar yıldırma sindirme politikaları ama biz yılmayacağız, sinmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Saldırı olursa da meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız. 

Zaten Malatya'da Aleviler her zaman hedef haline getiriliyor. 15 Temmuz döneminde mitingler yapılırken de sürekli Alevi mahalleleri taciz edildi. O süreçte halkımız sağduyulu davrandı."

İşte o görüntüler: