Malatya'da 2 katlı bina çöktü: 13 kişi enkazdan yaralı olarak çıkarıldı

Malatya'da 2 katlı bina çöktü: 13 kişi enkazdan yaralı olarak çıkarıldı

Malatya’da henüz belirleyemeyen nedenden dolayı 2 katlı bir bina çöktü. Bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatılırken, 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve 2 katlı olduğu değerlendirilen bir bina, henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü.  Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 13 kişi enkazdan yaralı kurtarıldı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Malatya merkezde bir binanın çökmesi sebebiyle 13 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Olay yerinde 28 ambulans ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Geçmiş olsun Malatya. Yanınızdayız" dedi.

Malatya Valisi Aydın Baruş binanın giriş katında işyerleri bulunduğunu üst katta ise kahvehane olduğunu belirterek "Binada 20 kişi bulunduğu ifade edildi. Ancak kesin sayı henüz net değil" dedi. Baruş "Hastaneye kaldırılan yaralılardan 8'inin sağlık durumu iyi, 2 vatandaşımıza müdahale sürüyor. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor ve enkaz altından sesler alıyoruz" dedi.