Makro market işçileri Genel Müdürlük önünde eylemde

Makro market işçileri Genel Müdürlük önünde eylemde

Makro Market'in konkondato ilan etmesinin ardından işten çıkarılan ve tazminatlarını da alamayan işçiler bir süredir eylemlerine devam ediyor. Ankara Makro Market Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Makro Market işçileri, işçilerin yasal haklarının bir an önce verilmesi talebini yineledi.

Foto: Arşiv

Makro Market'in konkordato ilan etmesinin ardından, işten çıkarılan ve tazminatlarını alamayan işçiler Ankara Makro Market Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptılar.

Eylemde "Tazminat hakkımız söke söke  alırız" , "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganları atılırken Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve 5 kişilik işçi heyeti konkordato komiseri ile görüştü.

Yapılan görüşmede konkordato komiserlerinin dosyalarda düzeltmeler yaparak işçilerin haklarını verecekleri söylendi.

'İFLAS NOKTASINA GİTMEDEN İŞÇİLERİN HAKLARININ ÖDENMESİ GEREKİYOR'

Görüşme sonunda basın açıklaması yapan A. Rıza Küçükosmanoğlu şunları kaydetti:

“Eğer konkordato sürecinden bir sonuç elde edilemezse iflasa gitme durumu var. Makro Market’in üzerine kayıtlı önemli sayıda gayrimenkul var. İflasa gittiğinde işçilerin alacakları konusunda sorunlar yaşanacak. Geçtiğimiz yıl Uyum Market, Makro Market tarafından Migros’a satıldı. Buradan gelecek para diğer alacaklı olan teddarikçilere, bankalara veriliyor. Ancak yasal olarak işçilerin alacaklarının ayrıcalıklı ve öncelikle olması gerekiyor. İşçilerin alacağı yasal olarak öncelikli deniyorken bir yandan da yapacak bir şey yok deniliyor. İflas noktasına gitmeden alacakların bir an önce verilmesi gerekiyor.”