Mahpusun kolu kırıldı, savcılık kırılan ampulü sordu

Mahpusun kolu kırıldı, savcılık kırılan ampulü sordu

Cezaevinde tutuklu avukatın kolu kırıldı, şikayet üzerine soruşturma başlatan savcılık mağdurun değil, kırılan ampulün ve eşyaların derdine düştü.

Tekirdağ 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan avukat Engin Gökoğlu’nun gardiyanlar tarafından kolunun kırılmasına ilişkin soruşturmada cezaevi yönetimi, olay sırasında kırılan cam, masa, sandalye gibi eşyaların dökümünü savcılığa “savunma” amaçlı gönderdi. Savcılık, müşteki sorgusu sırasında Gökoğlu’nun kırılan kolundan çok koğuşta kırılan eşyalara ilişkin sorular yöneltti.

Tekirdağ 2 No’lu T Tipi Cezaevi yönetimi, “Kurumlarda olabilecek olaylara karşı tedbir alınması” konulu gizli yazıyı gerekçe göstererek, avukat Engin Gökoğlu’nun da aralarında bulunduğu 8 tutuklu ve hükümlünün 30 Ekim 2017’de koğuşunu değiştirmek istedi. Koğuşta bulunanlar, bu değişikliğe itiraz etti. Bunun üzerine yapılan müdahalede 8 kişi darpla 4’erli ayrılarak, iki farklı koğuşa konuldu. Gökoğlu’nun arasında bulunduğu 4 kişi, diğer arkadaşlarının yanlarına getirilmesini ve yaralanmadan dolayı revire götürülmek istediklerini bildirdi.

İŞKENCE SONUCU KOLU KIRILDI!

Cezaevi yönetimi ise bunu “ayaklanma” olarak gördü ve “ayaklanmak suretiyle isyanı başlamadan önleyebilmek” gerekçesiyle 4 kişiye yeniden saldırdı. İtfaiye hortumuyla su sıkılan 4 kişiden Gökoğlu’nun kolu saldırı sonucunda kırıldı. Gökoğlu, bir süre süngerli odaya konuldu. Hastaneye ambulansla değil ring aracıyla götürülen Gökoğlu’nun kolu ancak 1 Kasım günü alçıya alındı. Gardiyanlar ise olayın yaşandığı gün hastaneye giderek iki gün “iş göremezlik raporu” aldı.

Kurum müdürü, avukat Gökoğlu’nun arasında bulunduğu 8 kişi hakkında hazırladığı tutanağı, soruşturma başlatılması için savcılığa gönderdi.

KIRIK KOLU DEĞİL EŞYALARI SORDULAR

Engin Gökoğlu’nun suç duyurusu üzerine Tekirdağ Başsavcılığı, soruşturma başlattı. Savcılık, mağdur Gökoğlu’nun sorgusu sırasında kolunu kırana değil, koğuşta kırılan eşyalara yönelik sorular sordu. Cezaevi yönetimi de soruşturma dosyasına olaylar sırasında hazırladığı “hasar tespit tutanağı”nı savcılık dosyasına gönderdi.

AMPÜLÜN ZARARINI BİLDİRDİLER

Cumhuriyet’in haberine göre yönetim tutanakta, kırılan koğuş camı, ampul, masa, sandalye, asma kilit, menteşe, sehpa olmak üzere 498 TL’lik zarar olduğunu bildirdi.