Mahmut Tanal, Meclis'e pankart astı: 128 milyar dolar nerede?

Mahmut Tanal, Meclis'e pankart astı: 128 milyar dolar nerede?

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, CHP binalarından zorla indirilen ”128 milyar dolar nerede?” pankartını Meclis’e astı.

İleri Haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ''128 milyar dolar nerede?” pankartını Meclis’teki odasına astı. 

CHP’nin Merkez Bankası’nın eriyen rezervlerine ilişkin sorduğu “128 milyar dolar nerede?” pankartı birçok il ve ilçe binasından polisler eşliğinde “Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle kaldırıldı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise pankartı Meclis’e astı.

Tanal'ın Meclis'teki odasının kapısına polislerin geldiği öğrenilirken, pankartı indirmesi için Meclis güvenliği tarafından itfaiye çağrıldı. İtfaiye Tanal'ın astığı pankarta ulaşamazken, televizyon kanallarına açıklamada bulunan Tanal pankartı kaldırdı ve “İtfaiye gidince mesai saatleri içinde tekrar asacağım. Geldiklerinde sökeceğim. Gidince tekrar asacağım. Ben inatçı biriyim” açıklamasını yaptı.

TANAL'IN EYLEMİ SONLANDIRMA ŞARTI

Tanal ayrıca eylemi sonlandırmak için, "128 milyar dolar ne zaman bozuldu, hangi kurdan bozuldu, kimler satın aldı, bu para nerede harcandı. Bunları Meclis Başkanı açıklama sözü verirse ben bu pankartı bir daha asmam" dedi.

NE OLMUŞTU?

Mahmut Tanal dün Meclis Genel Kurulu'nda eski Kalkınma Bakanı olan Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'a 128 milyar doların akıbetini sormuş fakat yanıt alamamıştı.

Yanıt alamayan Tanal, CHP binalarından "128 milyar dolar nerede?" pankartlarının zorla kaldırılmasına tepki olarak söz hakkı bitene kadar "128 milyar dolar nerede?" sorusunu tekrarlamıştı.