Mahmud Abbas: ABD Konfederasyon Teklifinde Bulundu

Mahmud Abbas: ABD Konfederasyon Teklifinde Bulundu

Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD'nin konfederasyon teklifinin bir şartla kabul edilebileceğini ve NATO teklifine ise sıcak bakmadıklarını söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump’ın müzakere ekibinin kendisine Ürdün ve Filistin’in konfederasyon olmasını temel alan bir barış planı teklifinde bulunduğunu açıkladı.

İSRAİL ŞARTI

Ramallah’ta ‘Peace Now’ isimli sivil toplum örgütüyle görüşmesinden sonra konuşan Abbas, bu planı İsrail’in de konfederasyonun bir parçası olması şartıyla kabul edeceğini ifade etti.

O TEKLİFE KARŞI ÇIKTI

İsrail merkezli haber sitesi Times of İsrael'de yer alan habere göre, Abbas ayrıca Trump’la dört defa bir araya geldiğini belirterek, ABD Başkanı'nın kendisine NATO güçleri tarafından savunulacak silahsızlandırılmış bir Filistin devleti fikrini desteklediğini söylediğini aktardı. Habere göre, Abbas böylesi bir plana karşı çıktığını söyledi.

KONFEDERASYON NEDİR?

Konfederasyon, bağımsız kuruluşlar ve kurumlar tarafından, egemenliklerini muhafaza etmek şartıyla, ortak ve sınırlı menfaatlerini sağlamak maksadıyla, bir antlaşma ile kurulan topluluklardır. (Vikipedi)