Mahkemeye çıkarılan Urfa Tabip Odası yöneticileri 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı

Mahkemeye çıkarılan Urfa Tabip Odası yöneticileri 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı

TTB Merkez Konseyi Üyesi Halis Yerlikaya, "Oda yöneticilerimizin tutulmasının tek sebebi, TTB'nin de defalarca gündeme getirdiği malzeme sıkıntısı ve süreç içerisinde yaşanan aksaklıkları aktarmaktır.

Urfa Tabip Odası’nın Covid-19 konulu Twitter paylaşımları nedeniyle Oda yöneticileri bugün ifade vermeye gitti. İfadesi tamamlanan iki yönetici savcılığa sevk edildi.

Urfa Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Melik ve Genel Sekreteri Dr. Osman Yüksekyayla gözaltına alındı. İfadeleri tamamlanan Urfa Tabip Odası Yöneticileri, odanın Twitter hesabından yapılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) paylaşımları gerekçesi ile savcılığa sevk edildi. İki hekim, 'adli kontrol' talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

Melik ve Yüksekyayla, çıkarıldıkları Urfa Adliyesi’nde Nöbetçi Mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

‘GÖZALTININ TEK SEBEBİ SORUNLARIN AÇIKLANMASI’

BirGün'e konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Halis Yerlikaya, "Oda yöneticilerimizin tutulmasının tek sebebi, TTB'nin de defalarca gündeme getirdiği malzeme sıkıntısı ve süreç içerisinde yaşanan aksaklıkları aktarmaktır. Odanın resmi twitter hesabından yapılan paylaşımlar sebebiyle 'halkı kin ve halkın kin ve düşmanlığa' sevk ettikleri gerekçesi ile savcılığa sevk edildiler" dedi.

TTB'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda da, "Şanlıurfa Tabip Odası Yöneticileri Serbest Bırakılsın! Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Melik ve Genel Sekreteri Dr. Osman Yüksekyayla Tabip Odası yöneticisi olmanın, salgınla mücadelenin ve iyi hekimliğin gereğini yaptılar. Serbest bırakılmalıdırlar" denildi.